google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εξι Δήμοι στη Μεσσηνία προκρίνει η πρόταση του Ι.Τ.Α.

Εξι Δήμοι στη Μεσσηνία προκρίνει η πρόταση του Ι.Τ.Α.

Έξι δήμους προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Μεσσηνία ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης γι ατην διοικητική μεταρύθμιση. Οι προτάσεις μάλιστα των ΟΤΑ πρέπει να κατατεθούν σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών ως τις 26 Φεβρουαρίου προκειμένου οι νομοι να ψηφιστούν ως τον ερχόμενο Μάιο.
Η Πρόταση που διατυπώνται είναι η πιο πρόσφατη μετά τις εξελίξεις που αφορούν το σχεδιο Καλλικράτης καθώς ο αριθμός των Δήμων θα διευρυνθεί και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να φτάσει τον αριθμό των 390 με 400 Δήμους σε όλη την χώρα καθώς το υπουργείο Εσωτερικών θα προσαπθήσει να χρυσώσει το χάπι και με μια προίκα της τάξης των 530 εκ. ευρώ σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου. Ωστόσο οι δήμοι αυτοί σύμωνα με την πρόταση είναι....
1. ΔΗΜΟΙ ΑΒΙΑΣ, ΑΡΙΟΣ, ΑΡΦΑΡΩΝ ,ΘΟΥΡΙΑΣ ,ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
, ΛΕΥΚΤΡΟΥ
2. ΔΗΜΟΙ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ,ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ,ΒΟΥΦΡΑΔΩΝ ,ΙΘΩΜΗΣ , ΜΕΣΣΗΝΗΣ ,ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ , ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
3.ΔΗΜΟΙ ΑΙΠΕΙΑΣ , ΚΟΡΩΝΗΣ , ΜΕΘΩΝΗΣ , ΠΥΛΟΥ , ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ
4. ΔΗΜΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ , ΝΕΣΤΟΡΟΣ ,ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ , ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
5. ΔΗΜΟΙ ΑΕΤΟΥ ,ΑΥΛΩΝΑ ,ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ,ΤΡΙΠΥΛΑΣ
6.ΔΗΜΟΙ ΑΝΔΑΝΙΑΣ ,ΔΩΡΙΟΥ , ΕΙΡΑΣ , ΜΕΛΙΓΑΛΑ ,ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Να σημειώσουμε ότι με την πρόταση αυτή του ΙΤΑ ο συνολικός αριθμός των δήμων σε όλη την Ελλάδα είναι 380- 390 μέσα δηλαδή στα πλαίσια που έχει θέσει το υπουργείο οπότε και αναμλένονται εξελίξεις μετά την διαβούλευση που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη