google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευχές αλλά και κριτική στην πίτα της Τ.Ο. Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας

Ευχές αλλά και κριτική στην πίτα της Τ.Ο. Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας

ΤΗΝ πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Τ.Ο .Ν.Δ. και η τοπική ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας στο ξενοδοχείο ΄Κανελλάκης' παρουσία φίλων του κόμματος αλλά και πολιτικών προσωπικοτήτων του Νομού μας. Μηνύματα έστειλαν τόσο ο κ. Λαμπρόπουλος και η Καλατζάκου αλλά και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ο οποίος δεν ήρθε τελευταία στιγμή λόγω υποχρεώσεων σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής που προεδρεύει, ενώ ενωτικά μηνύματα εστάλησαν και από πολιτικούς παράγοντες. Το παρών έδωσαν εκτός από τον Νομάρχη και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δράκο, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η πολιτευτής Βασιλική Πλέτσα, ο Αντινομάρχης κ. Αναστασόπουλος, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνος κ. Γιάννης Φιλντίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Αποκαλυπτική ήταν η ομιλία της Προέδρου κ. Μαρίας Στρίγκα η οποία μίλησε με λαϊκό λόγο απευθυνόμενη στα στελέχη και τους πολιτικούς ταγούς ασκώντας κριτική για τα αίτια της ήττας του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου αλλά και την ελπίδα ότι η αναγέννηση της ΝΔ που ξεκίνησε ο κ. Σαμαράς θα δώσει το όραμα που αναζητούν οι ψηφοφόροι του κόμματος. Είπε σε μια αποστροφή του λόγου της ότι 'δεν θέλουμε να είμαστε νεροκουβαλητές στο μύλο των εκλεγμένων που πολλές φορές δεν ακούν την βάση του κόμματος αλλά να αφουγκράζονται τον κόσμο που τους στηρίζει ακόμα και μετά από μια βαριά ήττα δεν το βάζει κάτω' δηλώνοντας ότι 'θα κρατήσει μαζί με τους συνεργάτες της την Τοπική οργάνωση για να έχουν όλοι τους διέξοδο έκφρασης, παραπόνων αλλά και εποικοδομητικού διαλόγου στο μέλλον'.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος που πολλές φορές χειροκρότησε τους ομιλητές ιδίως όταν αναφέρθηκαν στο όνομα του αρχηγού της Ν.Δ. κ. Σαμαρά εστίασε στις πολιτικές εξελίξεις τόσο στο σχέδιο Καλλικράτης το οποίο χαρακτήρισε ημιτελές και βιαστικό αλλά και στην αναδόμηση του πολιτικού φορέα που επιχείρησε ο νέος αρχηγός. Παράλληλα ανέπτυξε τον συλλογισμό του για την διοικητική μεταρρύθμιση, την αντιμετώπιση ζητημάτων της οικονομίας και των αγροτών αλλά και το μέλλον της Μεσσηνίας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Τ.Ο. έκαναν μνεία στο γεγονός ότι από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης ήταν ο κ. Δράκος μαζί με τον κ. Ηλία Τσίγγανο.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης στάθηκε σε 2 μεγάλους σταθμούς για την Ν.Δ. αναφέροντας ότι 'το πρώτο μεγάλο γεγονός ήταν η ήττα από τις εκλογές του Νοεμβρίου που σηματοδότησε αλλαγή πλεύσης για την Ν.Δ. η οποία αμέσως έκανε ένα άλλο μεγάλο ιστορικό βήμα με την εκλογή αρχηγού από την βάση με επικεφαλής τον Μεσσήνιο κ. Σαμαρά που απέδειξε ότι έχει την θέληση και την πείρα να αλλάξει τα δεδομένα στον πολιτικό φορέα' για να καταλήξει ότι 'μέσα από αυτή την διαδικασία η Ν.Δ. βγήκε ενισχυμένη με άλλους μεγάλους σταθμούς στην ιστορία να είναι το Συνέδριο της επόμενης Άνοιξης αλλά και η εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ πάλι από την βάση το καλοκαίρι που μας έρχεται...'
Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης δήλωσε ότι θα στηρίζει κάθε επιλογή του αρχηγού 'είτε υπηρετεί από κάποιο πόστο, είτε ως πολιτευτής, είτε ως βουλευτής, προσθέτοντας ότι η ενότητα και η δυναμική του κόσμου του κόμματος δίνει δύναμη σε όλους μας για να πετύχουμε τους στόχους μας και αυτή την βάση θα ακούμε πάντα...'
Ομιλίες κατέθεσαν τόσο ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Φωτεινός τονίζοντας ότι οι νέοι θα είναι μπροστάρηδες στους αγώνες έχοντας σημαία τις αξίες, τα ιδανικά της Ν.Δ. για την χώρα μας και το αύριο των νέων ανθρώπων, ενώ μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης και ο πρώην Δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος. Μάλιστα ο κ. Ηλίας Τσίγγανος που μιλά δημόσια μετά από αρκετό καιρό αναφέρθηκε στην ιστορία της Τ.Ο. λέγοντας ότι 'δεχθήκαμε τότε ύβρεις, προπηλακισμούς, απειλές και πιέσεις αλλά δεν πτοηθήκαμε όταν ιδρύθηκε η οργάνωση σε πείσμα των καιρών που ήθελαν να μην υπάρξουν φωνές που αναφέρονται σε αξίες και ιδανικά που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο τόπος μας'.
Υπογράμμισε ότι 'η Ν.Δ. ακόμα και μετά από βαριά ήττα χαλυβδώνεται και προχωρά στο μέλλον από τον άξιο Αντώνη Σαμαρά που απέδειξε με την στάση του ότι μπορεί να αλλάξει τις τύχες της Ελλάδας' ενώ προέβη σε αναφορά για τη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνοντας ότι δεν υποχώρησε ποτέ σε συμφέροντα και προσωπικές στρατηγικές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη