google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Ελιές της Ελλάδας, γλυπτα της Φύσης' στο Λαογραφικό Μουσείο

'Ελιές της Ελλάδας, γλυπτα της Φύσης' στο Λαογραφικό Μουσείο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η Έκθεση Φωτογραφίας με κεντρικό θέμα 'Ελιές της Ελλάδος, γλυπτά της Φύσης' που διεξάγεται καθημερινά στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας με έργα του Τριφύλιου φωτογράφου Σπύρου Τρουπάκη που κατάγεται από την Αυλώνα του ομώνυμου Δήμου σε μια εξαιρετική έκθεση που μας ταξιδεύει στο...χρυσάφι της Μεσσηνίας και την αέναη διαδικασία παραγωγής της.
Μέσα από πλούσιες εικόνες που αναδεικνύουν την διαχρονικότητα και ιστορικότητα του ελαιόδεντρου ο καλλιτέχνης επιχειρεί να δομήσει μια ιστορία εμπνευσμένη από διάφορες γωνιές της Ελλάδας γύρω από την ελιά, ενώ όπως μας εξήγησε το υλικό του συγκεντρώθηκε σε μια πορεία 10 ετών ώστε να εκφραστεί το τελικό αποτέλεσμα. Το αιωνόβιο δέντρο με τις παραλλαγές του αποτελεί και το κύριο θέμα του φετινού Ημερολογίου του Συλλόγου Αυλωντικών Τριφυλίας. Ο κ. Σπύρος Τρουπάκης μας εξηγεί ότι 'ο κόσμος έρχεται και συζητά αλλά και ανταλλάσσει απόψεις για τα σχήματα που εκφράζει το ελαιόδεντρο και μάλιστα το φωτογραφικό υλικό αποτελεί σημείο αναφοράς για να γνωρίσουμε όλοι από κοντά την διαχρονική ιστορία της ελιάς'. Η Έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά 5,30 μέχρι τις 9 περίπου το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Στο χώρο της έκθεσης υπάρχουν και οι χορηγοί της εκδήλωσης με προϊόντα γύρω από την ελιά όπως το Παρθένο ελαιόλαδο 'Ζωή' από το 'Λιοτρίβι' Νίκου Μπαρτζελιώτη, τα προϊόντα γύρω από την ελιά από την εταιρεία του κ. Γιάννη Σταθόπουλου και προϊόντα του Γυναικείου Συνεταιρισμού Κυπαρισσίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη