google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σύσκεψη για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς

Σύσκεψη για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η 3η κατά σειρά συνάντηση φορέων και Δήμου Κυπαρισσίας παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη, του Αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Γκότση, της Προέδρου του Δ.Σ. κας Γιάννα Κωνσταντέλου στα πλαίσια διερεύνησης δυνατότητας διεξαγωγής Καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Αρχικά ανταλλάγησαν απόψεις όπου οι Σύλλογοι στην πλειοψηφία τους δεν συμφώνησαν με την πρόταση διεξαγωγής Καρναβαλιού στο Δήμο, αντίθετα όμως τάχθηκαν υπέρ της οργάνωσης άλλων εκδηλώσεων στα πλαίσια της Αποκριάς.
Υπήρξε η άποψη ωστόσο από μερίδα ομάδας πολιτών για παρέλαση αρμάτων με διαφορετική θεματολογία. Τελικά και με δεδομένη την αποχή των Συλλόγων και απουσία μεγάλου ενδιαφέροντος κατέληξαν σε συμφωνία για την μορφή εναλλακτικών εκδηλώσεων και όχι παρέλαση αρμάτων. Οι εκδηλώσεις που θα περιληφθούν είναι:
1. Τη μέρα της Τσικνοπέμπτης 4 Φεβρουαρίου θα οργανωθεί ψήσιμο μεζέδων στην πλατεία της πάνω πόλης αλλά και στην κεντρική πλατεία της πόλης με χορό και μουσική.
2. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην πάνω πόλη θα γίνει χορευτική εκδήλωση με προσφορά μεζέδων και κρασιού και πέταμα "γλόμπων" που θα κατασκευάσουν με παραδοσιακό τρόπο από μερακλήδες του είδους. Η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του τόπου μας έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και από το Σύλλογο για την Ανάδειξη της Πάνω Πόλης.
3. Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης μεταμφίεσης, διαγωνισμός δημιουργίας μασκών, σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού αλλά και μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με φαντασμαγορικό θέαμα και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων
4. Την Καθαρά Δευτέρα με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνει διαγωνισμός για το πέταγμα του χαρταετού με χορούς και παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα στην παραλία του Αη Λαγούδη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη