google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αναλυτική παρουσίαση της Διαδημοτικής Ηλεκτρονικής Πύλης

Αναλυτική παρουσίαση της Διαδημοτικής Ηλεκτρονικής Πύλης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος", με τίτλο 'Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαδημοτικής εξυπηρέτησης πολιτών Δήμου Κυπαρισσίας - Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες"' στα πλαίσια παρουσίασης του νέου ηλεκτρονικού έργου που αφορά τους Δήμους Κυπαρισσίας, Δωρίου, Αετού, Είρας και την Κοινότητα Τριπύλης. Αξίζει να τονίσουμε ότι η Ηλεκτρονική πύλη θα λειτουργήσει άμεσα στην διεύθυνση: www.kyparissia.gr και παράλληλα αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τον Ηλεκτρονικό Καποδίστρια 2 όταν εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι 'το πρόγραμμα του Γ'ΚΠΣ Κοινωνία της Πληροφορίας μεταλλάσσεται σε Ψηφιακή σύγκλιση στην Δ' Προγραμματική περίοδο και εκεί θέλουμε να είμαστε μέτοχοι κονδυλίων για να υποστηριχθούν συγκεκριμένες δράσεις για την επέκταση ψηφιακών παροχών στους πολίτες' για να υπερτονίσει ότι 'όπως κάποτε θεωρείτο κοινωνική κατάκτηση η παροχή ηλεκτροδότησης ή οι διανοίξεις δρόμων, έτσι σήμερα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τις ψηφιακές υποδομές που θα οδηγήσουν τους Δήμους και στους πολίτες σε νέους δρόμους επικοινωνίας΄'. Υπενθύμισε ότι 'ο πολίτης μπορεί να απολαμβάνει εκτός από υπηρεσίες και άλλες μορφές επικοινωνίας όπως προτάσεις, παράπονα, αιτήματα, τοπικά δημοψηφίσματα, δημοσκοπήσεις κ.α. ώστε να είναι ο σωστά ενημερωμένος πολίτης'.
Ο υπεύθυνος του συστήματος Πληροφορικής του Δήμου κ. Κώστας Κωνσταντόπουλος εξήγησε ότι 'τα 3 τελευταία χρόνια διεξάγονται τα έργα και αφορούν 1)το ευρυζωνικό δίκτυο επικοινωνίας με τις Δημόσιες υπηρεσίες, 2) το ελεύθερο hot spoting στο κέντρο της πόλης αρχικά και αργότερα σε όλη την πόλη και 3) το σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης των πολιτών που παρουσιάζεται σήμερα'
Τέλος ο αρμόδιος ανάδοχος του έργου κ. Γιώργος Κλεάνης ανέλυσε και παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του διαδικτυακού κόμβου εξυπηρέτησης του Δήμου Κυπαρισσίας, απαντώντας σε ερωτήματα των παρισταμένων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δωρίου Αντώνης Τάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη