google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε εξέλιξη η κατασκευή αντλιοστασίων των Δικτύων Παραλίας

Σε εξέλιξη η κατασκευή αντλιοστασίων των Δικτύων Παραλίας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εργασίες για την κατασκευή αντλιοστασίων του αγωγού λυμάτων προκειμένου η Κυπαρισσία να είναι έτοιμη με έργα υποδομής να υποδεχθεί το έργο του Βιολογικού καθαρισμού ως την άνοιξη του 2010. Στο εργοτάξιο όπου παράλληλα εξελίσσονται και οι εργασίες για την ανάπλαση των πηγών του Αι Λαγούδη βρέθηκε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας μαζί με εκπροσώπους του Δήμου και του εργολήπτη.
Πιο αναλυτικά όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ‘στη περιοχή του Αη Λαγούδη ετοιμάζεται το πρώτο από τα 2 αντλιοστάσια του νοτιοδυτικού τμήματος της παραλίας τα οποία θα στέλνουν τα λύματα στο κεντρικό αντλιοστάσιο που θα λειτουργήσει στην περιοχή του λιμανιού και η εργολαβία στο αναφερόμενο τμήμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου το έργο θα είναι έτοιμο γύρω στις 20 Δεκεμβρίου’ για να προσθέσει ότι ‘είμαστε προς το τέλος των εργασιών με τις εργασίες σκυροδέτησης ώστε να προλάβουμε τις τελικές προθεσμίες του έργου’ προσθέτοντας ‘όλη η παραλία μετατράπηκε προσωρινά σε ένα εργοτάξιο για ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς που αφορά άμεσα τον Βιολογικό καθαρισμό ολοκληρώνοντας τα δίκτυα στη περιοχή’.
Παράλληλα εξήγησε ότι ‘στην περιοχή αυτή ξεκίνησαν και οι εργασίες του δικτύου ομβρίων που θα διατρέχει όλη την πόλη και ξεκινά από τη Ναυαρίνου δηλ. τον εθνικό δρόμο και αγγίζει μέχρι τις οδούς Γεωργακοπούλου και Πονηροπούλου κάτω από το Δημαρχείο και βόρεια από την 25ης Μαρτίου μέχρι νότια ως την οδό 28ης Οκτωβρίου καλύπτοντας όλο τον πολεοδομικό ιστό της πόλης’.
Υπενθύμισε ότι ‘η πόλη θα διαθέτει ολοκληρωμένο δίκτυο ομβρίων ώστε να απέχουν από το δίκτυο λυμάτων και ορατό αποτέλεσμα θα υπάρξει για την δημιουργία τέτοιων υποδομών που θα λειτουργούν άμεσα με τον Βιολογικό’. Το 2ο αντλιοστάσιο βρίσκεται στη περιοχή Ντίσκο και εξελίσσεται παράλληλα ενώ και οι μηχανικοί της ΤΥΔΚ Μεσσηνίας επισκεπτόμενοι το έργο διαπίστωσαν την καλή πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη