google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενιαίο Δήμο Τριφυλίας προβλέπει η Κυπαρισσία

Ενιαίο Δήμο Τριφυλίας προβλέπει η Κυπαρισσία

ΣΤΟ προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 μετά την διαβούλευση που ετοιμάζει η Κυβέρνηση καθώς οι Δήμοι λαμβάνουν θέση για το θέμα. Μετά την αποφαση κατά πλειοψηφία στο Δήμο Φιλιατρών για αυτόνομο Δήμο αλλά με την προοπτική ενός μεγάλου ισχυρού Δήμου στην Τριφυλία, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας επανέλαβε σε δηλώσεις του σήμερα στην 'Ελευθερία' την προοπτική ενός ενιαίου Δήμου υπο προυποθέσεις με αφρομή και την συνεδρίαση του Δ.Σ. για το σοβαρό αυτό θέμα.
Πιο αναλυτικά ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "Συμφωνώ με τον «Καποδίστρια ΙΙ», σε μια επιτελική οργάνωση των δήμων που θα προκύψουν, οι οποίοι -όπως και παλαιότερα έχουμε πει- θα αναλάβουν κεντρικές επιτελικές αποφάσεις που θα αφορούν θέματα προγραμματισμού, περιβάλλοντος, τεχνικών υπηρεσιών, νομικής υποστήριξης, οικονομικής υπηρεσίας, οργανωμένα και συγκροτημένα με υπαλλήλους και επιστήμονες που θα έχουν την τεχνογνωσία να τα διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο.".
Πρόσθεσε ότι " Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας είχε πάρει απόφαση ομόφωνη ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένας ενιαίος Δήμος Τριφυλίας. Επειδή ξέρουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά αφορά και όλους τους υπόλοιπους δήμους, είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε πως θα αποφασιστεί και από τους άλλους δήμους. Εχω ακούσει ότι υπάρχουν προτάσεις και από τους άλλους δημάρχους σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι τουλάχιστον σαν απόφαση της περιοχής μας μπορεί να είναι αυτή - να δημιουργηθεί ένας δήμος στα όρια της παλιάς επαρχίας Τριφυλίας. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι αποδεκτό από το υπουργείο Εσωτερικών. Αν ο σχεδιασμός είναι να γίνουν 8-9 δήμοι στη Μεσσηνία, αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Αν είναι να γίνουν 4-5 μπορεί να προχωρήσει. Πάντως αυτός ο χώρος, ο δικός μας, λόγω γεωμορφολογίας, λόγω ιστορικών και κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητά μας είναι ένας ενιαίος χώρος..."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη