google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομόφωνες αποφάσεις στο Δ.Σ Κυπαρισσίας- Καταγραφή του αποχετευτικού για τους Αρμενιούς

Ομόφωνες αποφάσεις στο Δ.Σ Κυπαρισσίας- Καταγραφή του αποχετευτικού για τους Αρμενιούς

ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκαν στο Δ.Σ. τα θέματα στην ημερήσια διάταξη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος ενώ ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για το ζήτημα των παράνομων συνδέσεων στο διαμερισμα των Αρμενιών όπου αναλώθηκε μεγάλο μέρος της σύζήτησης.
Πιο αναλυτικά ομοφωνη ήταν η τροποποίηση προυπολογισμού για το 2009 καθώς και η αποδοχή και κατανομή επιχορηγησης ποσού 50.000 ευρώ περίπου για αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες που διανεμήθηκαν σε έργα που αφορουν τα διαμερίσματα με τεχνικές παρεμβάσεις και καθαρισμούς ρεμάτων,
ενώ αποδέχθηκε την αποδοχή και κατανομή Γ δόσης ΣΑΤΑ 2009 ποσού 107.872 ευρώ
Στα υπόλοιπα θέματα δόθηκε η παράταση αρχιτεκτονικής προμελέτης του έργου ‘Μελάτη- κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κυπαρισσίας, η έγκριση για την επέκταση δικτύου για ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου της Εγκατάστασης επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Κυπαρισσίας, την παραλαβή μελέτης για Προσθήκη υπογείου στο ισόγειο κτίριο των αποδυτηρίων για το έργο Αθλητικές εγκαταστάσεις εντός σχεδίου Πόλης και τέλος υπήρξε ομοφωνία για την έγκριση όρων σκοπιμότητας της προγραμματικής σύμβασης για Ηλεκτροδότηση Οικισμού Μύρου Κυπαρισσίας.
Το 12ο θέμα αφορούσε το έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας με θέμα Αποτελέσματα υγειονομικού ελέγχου σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων του Τ.Δ. Αρμενιών. Διαβάστηκε το έγγραφο της Διεύθυνσης για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στο δίκτυο ομβρίων στο Τ.Δ. που διαπιστώθηκαν μετά από καταγγελίες κατοίκων οι οποίες αφορούσαν τον Πρόεδρο του Τ.Δ. για την διευθέτηση των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν και ζητούν την εφαρμογή των Νόμων και επιβολή κυρώσεων.Ο κ. Γρηγόρης Γκότσης τόνισε ότι ‘ο κόμπος έφτασε στο χτένι από την εποχή που ετοιμάστηκαν οι αρδεύσεις και όλα τα χρόνια αυτά υπάρχει ένοχη σιωπή και το 90% των βόθρων παρουσιάζει προβλήματα και στο διαμέρισμα διαχέεται ότι το πρόβλημα έχει ενταθεί και είναι το μοναδικό Δ.Δ. μια από τις καλύτερες πλατείες και συντηρεί τους κατοίκους από τις 4 ταβέρνες και όλα τα φρεάτια βρωμάνε’ και πρότεινε ‘σε πρώτη φάση να επαναχρησιμοποιηθούν οι βόθροι έστω την θερινή περίοδο για να μην υπάρχουν δικαιολογίες και θα πρέπει να είναι το πρώτο Δ.Δ. που πρέπει να συνδεθεί με το βιολογικό’. Πρότεινε να γίνει καταγραφή μέσα στο επόμενο 3μηνο των παράνομων συνδέσεων.
Ο κ. Σωτ. Γιαννόπουλος πρότεινε να δοθεί 3μηνη παράταση ενεργοποίησης των βόθρων για να μπορέσει ο Δήμος να προβεί στη προμήθεια βυτιοφόρου για την διευθέτηση του ζητήματος, ενώ ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη νομική πλευρά του ζητήματος τονίζοντας ότι η καταγραφή πρέπει να δείξει ποιοι έχουν το πρόβλημα. Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ώστε το επόμενο 3μηνο με αντικατάσταση των βόθρων και δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν και ζητήθηκε από το Τ.Σ. να ετοιμαστεί πρόταση για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στο χωριό και να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση με αποτύωση των παράνόμων συνδέσεων.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη