google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θεματικό Πάρκο στο Μεμί συζήτησαν Σαμπαζιώτης- Δράκος

Θεματικό Πάρκο στο Μεμί συζήτησαν Σαμπαζιώτης- Δράκος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ εργασίας για την αξιοποίηση του οικόπεδου Αλεξόπουλου στο Μεμί για την δημιουργία Θεματικού Πάρκου είχαν σε συνάντησή τους ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος για την θετική έκβαση του εγχειρήματος.
Ο Δήμος Κυπαρισσίας σχεδιάζει να συνεργαστεί με το ΕΘΙΑΓΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο κληροδότημα του Αλεξόπουλου στη θέση Μεμί εκτάσεως 75 περίπου στρεμμάτων. Στην πρότασή του ο Δήμος ουσιαστικά ζητά την μακροχρόνια παραχώρηση της χρήσης του χώρου με κάποιο ετήσιο μίσθωμα προκειμένου να κατασκευαστεί ένα θεματικό πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων με κεντρικό σημείο αναφοράς την ελιά και το αμπέλι. Παράλληλα θα μελετηθεί σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ η φύτευσή του με τις ποικιλίες των ελιών αλλά και τις παραδοσιακές ποικιλίες αμπελιών της περιοχής μας, ώστε να υλοποιήσουμε ταυτόχρονα με την αξιοποίηση του χώρου και την θέληση του δωρεοδότη όπως αυτή καταγράφεται στην διαθήκη του. Ο Δήμος σε επιστολή του στο Ινστιτούτο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι αξιόλογη γιατί θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής αφού θα συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές δραστηριοτήτων με υψηλή προστιθέμενη αξία.
Η δημοτική αρχή θα πλαισιώσει την πρόταση με μελέτη σκοπιμότητας μελετητικής εταιρείας που συνεργάζεται με την Ν.Α. προκειμένου απο κοινού να υποστηριχθεί το άιτημα του Δήμου με την καλύτερη τεχνική τεκμηρίωση.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη