google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Δ.Δ. Αρμενιών τίμησε με μεγαλοπρέπεια τους Αγ. Πάντες

Το Δ.Δ. Αρμενιών τίμησε με μεγαλοπρέπεια τους Αγ. Πάντες

ΜΕ θρησκευτική μεγαλοπρέπεια γιόρτασε σήμερα Κυριακή το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρμενιών τον πολιούχο του Δ.Δ. Αγίων Πάντων στον φερώνυμο Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία. Λίγο μετά τις 11 το πρωί εκίνησε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του διαμερίσματος παρουσία των πιστών και κατοίκων, με κατάληξη τον Ναό όπου έγινε η Απόλυσις και ακολούθησε μικρή δεξίωση προς τιμή των επισήμων στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η εξαιρετική Δημοτική Φιλαρμονική με την άψογη παρουσία της, ενώ παράλληλα παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φωτεινόπουλος και Γρηγόρης Γκότσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Σωτ. Καλογερόπουλος και πλήθος πιστών. Το γραφικό διαμέρισμα κάτω από το βλέμμα του όρους Γεράνιο συγκεντρώνει λόγω της εορτής τόσο επισκέπτες αλλά και απόδημους που αυτή την εποχή, πλημμυρίζουν την γενέτειρά τους για να περάσουν το καλοκαίρι. Μάλιστα για το θέρος προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την φυσιογνωμία της περιοχής που η ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου.
Η περιοχή διατηρεί ένα Δημοτικό Ξενώνα αλλά και τοπικά γνωρίσματα με όμορφες γωνιές και ένα ανακαινισμένο Δημοτικό σχολείο, αλλά και τοπικά εδέσματα που προβάλλονται με την περίφημη Γιορτή της Μπάμιας που διεξάγεται το καλοκαίρι, ενώ πολλές φορές προσελκύει επισκέπτες από διάφορες περιοχές καθώς συνορεύει με το Περδικονέρι και το διαμέρισμα της Σπηλιάς αποτελώντας το κέντρο του ορεινού Δήμου.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη