google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοσμοσσυροή επισκεπτων στη Κυπαρισσία για το Πάσχα

Κοσμοσσυροή επισκεπτων στη Κυπαρισσία για το Πάσχα

ΜΕΓΑΛΗ κοσμοσσυροή παρατηρήθηκε τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα στην 'Αρκαδιά' καθώς φέτος υπολογίζεται ότι η έξοδος απο τα αστικά κέντρα της χώρας σημειώσε αυξηση στο 8% ενω δημοφιλής προορισμός αποτέλεσε η Πελοπόννησος δικαιολογώντας την ρήση ότι 'Το Πάσχα στο χωριό' αποτελεί για όλους μια κοινή αφετηρία για τα ήθη και τα έθιμά μας. Εθιμα τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα διεξήχθη στην πλατεία του Δ.Δ. Φαρακλάδας η Γιορτή της Αγάπης απο τον Σύλλογο των Αποδήμων.
Απο την Μεγάλη Πέμπτη ως το Μ. Σάββατο τροχονόμοι από το Τμήμα Τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία σε κομβικά σημεία της πόλης και ιδίως στην Ελ. Βενιζέλου για την εξυπηρέτηση επισκετπών και οδηγών, ενώ η κίνηση ήταν αισθητή σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά κυρίως και στα 10 Δημοτικά Διαμερίσματα όπου η ζεστασιά των κατοίκων και επισκεπτών έδωσε ένα εορταστικό πνεύμα και τόνο. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ήταν παρών τόσο στις εκδηλώσεις όσο και στην λήψη μέτρων ώστε η πόλη να σφύζει απο καθαριότητα τις ημέρες που διανύσαμε.
Παράλληλα στην κεντρική πλατεία το ενδιαφέρον προσέλκυσε η αναπαράσταση του όρους των Ελαιών όπου το βράδυ της Ακολουθίας του Επιταφίου συγκεντρώθηκαν οι επιτάφιοι των 2 ενοριών της Μητρόπολης και Ευαγγελίστριας, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής που σε κάθε εκδήλωση συμμετέχει ενεργά με τον δικό της άψογο πρόγραμμα. Η κεντρική πλατεία με τον πασχαλινό διάκοσμο ο οποίος είχε τοποθετηθεί και στους κεντρικούς δρόμους μας θύμισε τις εποχές που ήμασταν παιδιά και με λαχτάρα περιμέναμε τα δώρα και τις ευχές απο τους μεγαλύτερους. Αυτό το άρωμα ας παραμείνει στην ιστορική Κυπαρισσία όπου το βράδυ της Ανάστασης η νύχτα μετατράπηκε σε ημέρα απο τα βεγγαλικά και το Αναστάσιμο φως που μετέφεραν οι πιστοί στα σπίτια τους. Χρόνια Πολλά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη