google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προχωρά η καλλιέργεια υπαίθριου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία

Προχωρά η καλλιέργεια υπαίθριου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία

  



Προχωρά η καλλιέργεια υπαίθριου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει το ξεσκέπασμα. Το κόστος έχει αυξηθεί και υπάρχει προβληματισμός από τους παραγωγούς.
Ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφέρει σ
τον ΑγροΤύπο ότι «η καλλιέργεια καρπουζιού χαμηλής κάλυψης εξελίσσεται ομαλά. Οι παραγωγοί θα πρέπει να αερίζουν και να ελέγχουν τις φυτείες τους.
Φέτος έχει αυξηθεί το κοστολόγιο για τα λιπάσματα. Στα κηπευτικά και ειδικότερα στο πρώιμο καρπούζι η λίπανση είναι αναγκαία και αν και το κόστος έχει ξεπεράσει τα 1.300 ευρώ οι παραγωγοί θα πρέπει να την κάνουν, Χρειάζεται μια ορθολογική λίπανση και μια σωστή χρήση νερού. Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπάρχουν στην καλλιέργεια.
Όσον αφορά την συγκομιδή τα τελευταία χρόνια τα θερμοκήπια της Ηλείας συμπίπτουν με τα πρώιμα καρπούζια της Τριφυλίας. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προσφορά καρπουζιών. Μεγάλο ρόλο παίζει η θερμοκρασία που θα επικρατήσει κατά την συγκομιδή. Υψηλή θερμοκρασία σημαίνει καλή ζήτηση».

Post a Comment

أحدث أقدم