Ράλι τιμής καταγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα από τα τρόφιμα που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική διατροφική κουλτούρα. Ειδικότερα, η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι με πίτα και χοιρινό κρέας, αγγίζει ή στις περισσότερες των περιπτώσεων υπερβαίνει τα 3 ευρώ ανά τεμάχιοσε περιοχές της Μεσσηνίας με αποτέλεσμα να θεωρείται είδος πολυτελείας....
Κύριο παράγοντα κόστους αποτελούν τόσο οι πρώτες ύλες, όσο και η ενέργεια που επιβαρύνουν, ανελαστικές δαπάνες που αντιμετωπίζουν τα ψητοπωλεία με αποτέλεσμα οι αυξήσεις αυτές να μετακυλύονται και στο τελικό προϊόν.
Την ίδια στιγμή τόσο ο αριθμός των παραγγελιών, όσο και η αξία της μέσης παραγγελίας έχει μειωθεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η πολεμική σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας, όπως αναφέρει στο Capital.gr, ο επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας ψητοπωλείων, “ο Πρόεδρος”, Ιάσωνας Τσαρούχας. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διατηρεί αυτή τη στιγμή δίκτυο 12 καταστημάτων.