Την ιχνηλασιμότητα του ελαιόλαδου, με τη χρήση μικροτσίπ στο ελαιόδεντρο, φιλοδοξεί να βελτιώσει -σύμφωνα με το Olimerca- ο Ιταλός ελαιοπαραγωγός από την Τοσκάνη Pietro Barachini, προτείνοντας μια νέα επαναστατική μέθοδο.
Σύμφωνα με το olivenews.gr:
"Το μικροτσίπ θα εισάγεται στο ριζικό σύστημα του ελαιόδεντρου, δημιουργώντας μία ψηφιακή ταυτότητα, η οποία τελικά θα εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Όπως υποστηρίζει ο Ιταλός παραγωγός, με τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, το ελαιόλαδο δεν θα μπορεί να παραποιηθεί ή αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο