google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 


47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...;;; 

 

Τα ιδανικά του Πολυτεχνείου «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» διατηρούν την ιστορικότητά τους εκφράζοντας σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Σήμερα που το μήνυμα της παιδείας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ χιλιάδες τσιγγανόπαιδα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας χωρίς την παραμικρή υποδομή για να ενταχθούν. 

 

Το αίτημα για μια καθολική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως παραμένει. Η εκπαίδευση είναι ο βασικότερος τρόπος ένταξης στην κοινωνία αλλά για αυτά τα παιδιά δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς έρχονται αντιμέτωπα με μείζονα προβλήματα επιβίωσης

 

Η σχολική διαρροή και οι ανισότητες διευρύνονται με την υποχρέωση σε τηλεκπαίδευση χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων εργαλείων. Η τηλεκπαίδευση διευρύνει το ήδη μεγάλο χάσμα των ευάλωτων κοινωνικά και αποκλεισμένων ομάδων, που διαβιούν σε οικισμούς και καταυλισμούς που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καν ρεύμα, χωρίς τη βασική υλικοτεχνική υποδομή, που κατοικούνται κατεξοχήν από αναλφάβητους γραμματικά και ψηφιακά ανθρώπους. 

 

Για ακόμη μια φορά οι αρμόδιοι δε μερίμνησαν εγκαίρως για ισότιμη εκπαίδευση για όλους. Ας αναλάβουν επιτέλους τις υποχρεώσεις τους, ξεκινώντας με άμεση εξασφάλιση βασικών υποδομών ύδρευσης, ρεύματος και κατεπείγουσα επισιτιστική βοήθεια. Ενώ, επιτακτική κρίνεται και η μέριμνα για δημιουργία χώρων φιλοξενίας τσιγγανοπαίδων με την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απερίσπαστα την εκπαίδευση τους με ασφάλεια και αρωγή. Τα παιδιά των τσιγγάνων βρίσκονται για χρόνια στο περιθώριο και στερούνται τα αυτονόητα αγαθά και δικαιώματα. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία λύση! 

 

Στο πνεύμα αυτό η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθούν συστήματα αυτοδιαχείρισης, με τη συμβολή ιδιωτών και χορηγών, ώστε να αγοραστούν τα κατάλληλα υλικοτεχνικά εργαλεία και να διανεμηθούν πιλοτικά σε οικισμούς και καταυλισμούς, ενώ θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση εργασίας με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας. 

 

Με τιμή,

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη