google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: τέλος οι μινιατούρες και τα καραφάκια!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: τέλος οι μινιατούρες και τα καραφάκια!!

--Παρακαλώ  ένα  whiskinson,  μία votkova, κι ένα ούζο mini !!!.
Ο σερβιτόρος παίρνει τα αντίστοιχα μπουκάλια, ανοίγει με στυλ το καπάκι, και βάζει την ανάλογη ποσότητα. Παίρνει και τη μινιατούρα ,και τα σερβίρει !!. Στο τέλος της ημέρας, κάθε μαγαζί θα πετάξει στα σκουπίδια μια σακούλα με άδεια μπουκάλια!!


Όλα αυτά είναι λάθος!!    Θα έπρεπε να υπήρχαν μεγάλες ντραμουζάνες με κάνουλα, σαν ‘πεταλούδα’, με τα βασικά ποτά, επάνω στη μπάρα, και να βάζει από εκεί ο σερβιτόρος στα ποτήρια. Όταν αδειάσει ένα μεγάλο μπουκάλι, να βάζουν το επόμενο δοχείο, ή να το ξαναγεμίζουν.


το κέρδος θα είναι πολλαπλό:
1. --μειώνουμε το κόστος στο μισό. Τα μπουκάλια και η τυποποίησή τους  κοστίζουν περισσότερο από το περιεχόμενο!!, εκατομμύρια…
2. --Δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον.
3. --Ευκολύνουμε τη δουλειά του σερβιτόρου, ο χρόνος είναι χρήμα.
4. --Μαθαίνουμε να μην κάνουμε νοθεία. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται μέχρι τώρα όλη αυτή η φασαρία, για να μην γίνεται νοθεία. Αλλά αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με μεγάλα σφραγισμένα  μπουκάλια.
5. --Η όλη διαδικασία φτιάχνει και τη διάθεση. Είναι πανέμορφο να βλέπεις ένα μεγάλο μπουκάλι με αλκοόλ, από το οποίο πίνουν όλοι...


φτιάξε μόνος σου μια ντραμουζάνα με κάνουλα!
Παίρνεις ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, μια ντραμουζάνα  5λιτρη , και την τρυπάς χαμηλά με προσοχή, με ειδικό τρυπάνι γυαλιού, σαν γυαλόχαρτο. Θέλει κόπο μισή ώρα,  μετά τοποθετείς την κάνουλα, και βάζεις μέσα το ποτό που σ αρέσει… Τόσο απλά!!!
                                           antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Σημειώσεις:  
1. --Ο μόνος κίνδυνος είναι να σπάσει και να χυθεί πολύ ποτό. Αλλά αυτό διορθώνεται  αν το έχεις σε μόνιμη βάση και το ξαναγεμίζεις. Ή αν έχει στη βάση του κολλημένο ξύλο με  λίγη σιλικόνη περιμετρικά.
2. --Το μεγάλο γυάλινο δοχείο πολλών χρήσεων, είναι ιδανικό για  τσίπουρο, ούζο, και κρασί, που παράγει η Ελλάδα. Ας ξεκινήσουν οι οινοποιοί να παραγγείλουν μεγάλα μπουκάλια με τη φίρμα τους.
---Στο μέλλον θα υπάρχουν και 5λιτρα μπουκάλια με ουίσκι, κλπ, όταν ξυπνήσουν οι εισαγωγείς, κι όταν πάψουμε εμείς οι Έλληνες να κάνουμε νοθείες. Θα έρθει μια μέρα που θα πηγαίνουμε την cava ή στο super market και θα ψωνίζουμε χύμα ποτά, φτηνά και γνήσια.
3. --Η βασική ιδέα είναι πρακτική έστω και για νερό!!!  Έχεις ένα μεγάλο δοχείο στο σαλόνι, αντί να πηγαίνεις κάθε τόσο στη βρύση.

4. --Το μόνο καλό που έχουν τα σημερινά μπουκάλια, είναι πως αν τα ανοίξεις, βγάζεις τις μπίλιες, και έχεις 20-30 σταγόνες από το ποτό. Με 5-7 άδεια μπουκάλια, μπορείς να βγάλεις ένα ποτό τζάμπα!!! Στην υγειά σας!...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη