google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στο σκοτάδι είναι βυθισμένη η περιμετρική οδός του λιμανιού της Κυπαρισσίας, παρότι για την αναβάθμιση του φωτισμού της έπρεπε εδώ και έξι ολόκληρους μήνες να έχουν εκτελεστεί εργασίες σύμφωνα με το έργο «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας»! Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου Τριφυλίας, δημοπρατήθηκε στις 25 Μαΐου 2016 και ανάδοχος ανεδείχθη η Δ.ΣΦΕΛΑΓΓΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με μέση έκπτωση 27% επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης. Άρα, το συνολικό κόστος του έργου, μετά την έκπτωση της προσφοράς του αναδόχου, ανήλθε σε 29.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη πρόχειρης διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου, αυτό αφορούσε στις εργασίες εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαζόταν εσοχή στάθμευσης δύο οχημάτων στο πεζοδρόμιο της οδού 25ης Μαρτίου στην πλατεία Κυπαρισσίας, δηλαδή έμπροσθεν του Μεγάρου της Ιερής Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, πεζοδρόμιο με χυτό τσιμεντοειδές βιομηχανικό στην Ε.Ο. Πύργου – Μεθώνης, από Κυπαρισσία έως Μύρο, δηλαδή μέχρι τον οικισμό των Μυραίικων, και θα γινόταν αναβάθμιση του φωτισμού της περιμετρικής οδού του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Η σύμβαση μεταξύ δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας υπεγράφη στις 5 Ιουλίου 2016 και η ολική προθεσμία εκτελέσεως των εργασιών, όπως αυτή καθοριζόταν στην Ε.Σ.Υ., είχε καθοριστεί σε 4 μήνες από την υπογραφή, συνεπώς το σύνολο του έργου έπρεπε να περατωθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2016. Με καθυστέρηση μεγάλη ξεκίνησαν οι εργασίες έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Μεγάρου και για το πεζοδρόμιο προς τα Μυραίικα.
Στο μεν Μητροπολιτικό Μέγαρο οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σχετικά σύντομα, στο δε πεζοδρόμιο προς τα Μυραίικα καθυστέρησαν, αλλά το Δεκέμβριο, όπως και στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε, μαζί με τα προστατευτικά στηθαία (κάγκελα, μπάρες, κιγκλιδώματα – όπως θέλετε πείτε τα) ήταν ολοκληρωμένες, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ανήρτησε στο facebook με 15 φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου 2016! Οι εργασίες αναβάθμισης του φωτισμού της περιμετρικής οδού του λιμανιού της Κυπαρισσίας πότε, άραγε, θα υλοποιηθούν; Η περιμετρική οδός παραμένει επί μήνες στα σκοτάδια, παρόλο που το έργο έπρεπε από τις 4 Νοεμβρίου 2016 να έχει ολοκληρωθεί! Έξι ολόκληρους μήνες και ακόμη περισσότερο, γιατί δεν έχουν εκτελεστεί οι εργασίες αναβάθμισης του φωτισμού; Από το Θάρρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη