google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Όταν συναντάται ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συμφωνούν για αυξήσεις και αναδρομικά που θα πάρει, και την ίδια ώρα άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, πάνε στη Λαϊκή Αγορά να πουλήσουν ένα μάτσο χόρτα και πέντε αυγά, για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί και γάλα, συλλαμβάνονται λες και διαπράττουν κανένα φοβερό και τρομερό έγκλημα, τότε, συμπαθάτε με κιόλας, αλλά, δεν υπάρχουν ούτε κράτος, ούτε δικαιοσύνη, ούτε ίχνος ανθρώπινης ευαισθησίας, ούτε κατανόηση, σεβασμός και αλληλεγγύη, ούτε τσίπα…
Εάν υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ότι το κράτος, με όποια του έκφανση, «δουλεύει» και τηρείται η νομιμότητα εξαντλώντας την αυστηρότητα και εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου σε βάρος ανθρώπων και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς πόρους, που για να ζήσουν βοηθούνται από την Εκκλησία, τότε, προφανώς, κάπου έχει χάσει το μέτρο και την – κοινή – λογική επειδή αυτό το κράτος, πολύ απλά, δεν είναι κράτος!
«Έφοδος», ξανά, χθες της Αστυνομίας έπειτα από καταγγελίες…
Η τήρηση της νομιμότητας, η πάταξη του παραεμπορίου, ο υγιής ανταγωνισμός, πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα των αρμόδιων κρατικών και τοπικών Αρχών και υπηρεσιών, αλλά αυτό που συμβαίνει, τελευταία, στην Κυπαρισσία, με τη Λαϊκή Αγορά, προκαλεί προβληματισμό, ακόμη και για δόλιες ενέργειες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Μόλις στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο 5.000 ευρώ που τους επιβλήθηκε, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώληση αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο. Χθες, ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς, γύρω στις 10.00 το πρωί έκαναν πάλι την εμφάνισή τους αστυνομικοί υπάλληλοι και άνδρες της ΟΠΚΕ, όπως πληροφορηθήκαμε, και έπειτα από έλεγχο σε ανθρώπους που πωλούσαν προϊόντα, αλλά και ζώα, προχώρησαν σε νέες και περισσότερες, από το προηγούμενο Σάββατο, προσαγωγές, χωρίς μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι να καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί αν έγιναν και συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Είναι γεγονός ότι οι δύο άνθρωποι που συνελήφθησαν το προηγούμενο Σάββατο δε διέθεταν άδεια. Ωστόσο, εάν υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ότι το κράτος, με όποια του έκφανση, «δουλεύει» και τηρείται η νομιμότητα εξαντλώντας την αυστηρότητα και εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου σε βάρος δύο ανθρώπων και δύο οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς πόρους, που για να ζήσουν βοηθούνται από την Εκκλησία, τότε, προφανώς, αυτό το κράτος πολύ απλά δεν είναι κράτος! Δεν είναι κράτος, όταν συναντάται ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συμφωνούν για αυξήσεις και αναδρομικά που θα πάρει, και την ίδια ώρα άνθρωποι που δεν έχει να φάνε, πάνε στη Λαϊκή Αγορά να πουλήσουν ένα μάτσο χόρτα και πέντε αυγά, για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί και γάλα, συλλαμβάνονται λες και διαπράττουν κανένα έγκλημα.
Σε καμία περίπτωση, ασφαλώς, δεν τίθεται θέμα για την άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι πράττουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και οι οποίες δίδονται έπειτα από καταγγελίες για τη Λαϊκή Αγορά! Στην τήρηση του νόμου και της τάξης δεν υπάρχουν διακρίσεις, θα πει κανείς. Η τήρηση του νόμου και της τάξης, όμως, θα πρέπει, από το κράτος, να εφαρμόζεται για όλους και πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το κράτος, τις υπηρεσίες του και τους υπαλλήλους του. Αλίμονο, εάν για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται η θειά που πουλάει λάχανα στη Λαϊκή Αγορά, η γιαγιά που πήγε πέντε αυγά ή ο μπάρμπας με 10 ρόδια από την αυλή του σπιτιού του. Κι αυτά, για βιοποριστικούς λόγους, όχι για πλουτισμό! Το θέμα του παραεμπορίου βεβαίως και είναι πληγή για την οικονομία.
Όμως, δεν πατάσσεται «κυνηγώντας» ανήμπορους και αναξιοπαθούντες ανθρώπους στη Λαϊκή Αγορά! Σοβαρό ζήτημα, πάντως, είναι οι αλλεπάλληλες οχλήσεις και καταγγελίες που γίνονται στην Αστυνομία για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Αυτό πρέπει να το δουν η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αφήστε, δε, που το πρώτο που θα έπρεπε να ελεγχθεί είναι αυτή καθεαυτή η νομιμότητα της Λαϊκής Αγοράς Κυπαρισσίας, όπως και των Λαϊκών Αγορών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Όμως, το ερώτημα που εύλογα προκαλείται στην Κυπαρισσία από τις «εφόδους» της Αστυνομίας, είναι εάν κάποιοι – και ποιοι, άραγε; – θέλουν να «διαλύσουν» τη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας και γιατί! Του Ηλία Γιαννόπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη