google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

H ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΩΝ


ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ στην ιστορική Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις της Παντριφυλιακής εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος παρουσία αιρετών, πιστών και επισκεπτών της περιοχής.
Ο  εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος κορυφώθηκε στον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο! Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μέχρι τον Καθεδρικό Ναό, στην κάτω πόλη, όπου έγινε δέηση ολοκληρώνοντας το θρησκευτικό μέρος της εκδήλωσης....
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας δέχθηκαν ευχές στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας με την προσφορά εδεσμάτων με κεράσματα από το υπέροχο κέτερινγκ Κανελλάκης που άφησε άρτιες εντυπώσεις.
Φέτος στις εκδηλώσεις τίμησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, πρώην υπουργοί ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον Πανηγυρικό Εσπερινό είχε παρακολουθήσει ευλαβικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας! Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας μίλησε για πνεύμα εορτής που ολοκληρώθηκε με πλήθος εκδηλώσεων που γέμισε χαρά στο κόσμο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα των εορτών.
ΤΙΜΗΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΥΛΑΒΙΚΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΝΙΟ
Το έθιμο τηρεί όπως κάθε χρόνο στην Αρκαδιά ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευλανικά που μιλά με ζεστά λόγια για την ιστορική περιοχή. Στον Εσπερινό ωστόσο παρουσία πιστών, επισκεπτών απουσίαζαν οι αιρετοί της περιοχής κατά την διάρκεια της εορτής γεγονός που σχολιάστηκε έντονα...από τους πιστούς. Ευτυχώς τον χαιρέτισαν ή καλύτερα τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων που ήταν παρών με τους απόδημους. Προφανώς οι αιρετοί μετά στο πανηγύρι με τα μπουζούκια ήθελαν να γευθούν την φρεσκοψημένη γουρνοπούλα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη