google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα δέντρα δεν θέλουν ούτε κόψιμο , ούτε στόλισμα!!!

Τα δέντρα δεν θέλουν ούτε κόψιμο , ούτε στόλισμα!!!

   πάψτε επιτέλους αυτό το βάρβαρο έθιμο !!!! 
 
     Η στάση που κρατά ο καθένας μας στο ξενόφερτο παράλογο έθιμο –ολίγων δεκαετιών-,  δηλαδή να στολίζουμε κομμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο  (Christmas tree)  , μπορεί να μας δείξει πολλά για τον χαρακτήρα του.
  ●--  Πολλοί κόβουν ολόκληρο δέντρο ή αγοράζουν ένα κομμένο  απ’ τα ανθοπωλεία, το βάζουν μέσα στο σπίτι τους!, του βάζουν λαμπάκια!, ψεύτικο χιόνι!,και στο κάτω μέρος έχουν τη φάτνη με τον μικρό Χριστό.  Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεν θρησκευτική συνείδηση αλλά δεν έχουν καμμία οικολογική συνείδηση. Είναι τρελό να κόβεις ένα δέντρο και πεθαμένο που είναι να το στολίζεις. Είναι σαν να στολίζεις ένα πεθαμένο ζώο ή άνθρωπο. Τα δέντρα μπορεί να μην έχουν καρδιά και μυαλό, αλλά ζουν κανονικά, μεγαλώνουν, παράγουν καρπούς, έχουν χυμούς (όπως εμείς το αίμα), και βεβαίως πονούν όταν τα κόβεις.  Οι άνθρωποι αυτοί είναι κακοί, και μάλιστα συνειδητά , διότι ξέρουν πως αυτό που κάνουν είναι λάθος.
●--  Είναι άλλοι που κατάλαβαν το λάθος τους αυτό, και παράλλαξαν το έθιμο και στολίζουν ένα πλαστικό ανοιγοκλεινόμενο δεντράκι. Είναι λίγο καλύτεροι από τους προηγούμενους, αλλά πρέπει να είσαι πολύ βλάκας για να στολίζεις ένα πλαστικό δέντρο!!! Η φύση έξω έχει χιλιάδες δέντρα, δεν χρειάζεσαι πλαστικό δέντρο μέσα στο σπίτι.  Μόνο και μόνο η φράση: πλαστικό δέντρο είναι από μόνη της ασέβεια. Το πλαστικό πρέπει να εξαφανιστεί τελείως απ τη ζωή μας, χρειάζεται μόνο για ιατρικούς ή ερωτικούς λόγους ( προφυλακτικά και ερωτικά βοηθήματα).
●-- Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ανθρώπων που είναι πολύ πιο έξυπνοι από τους 2 προηγούμενους. Αγοράζουν ένα δέντρο ζωντανό μέσα στη γλάστρα του, το στολίζουν για λίγες μέρες -λόγω του εθίμου-, και μετά το φυτεύουν στη Γη!!  Μπράβο τους!   Παρόμοιοι με αυτούς είναι αυτοί που στολίζουν ξεραμένα κλαριά, ή στολίζουν γενικώς το χώρο τους με λαμπάκια, κορδέλες, κλπ
   Όλοι έτσι έπρεπε να έκαναν, και θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η κοπή δέντρων , όπως και η μεταπώλησή τους απ τα ανθοπωλεία.
●-- Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία: αυτοί που δεν στολίζουν κάν δέντρο, επειδή είναι χριστούγεννα... Βλέπουν πως είναι λάθος το έθιμο αυτό. Βλέπουν την ομορφιά στο κάθε τι, στην κάθε μέρα. Ένα δέντρο έχει ζωή, δεν θέλει παραπάνω στόλισμα. Όλα τα δέντρα είναι όμορφα από μόνα τους, όλη η φύση.
------Όσοι έκοψαν δέντρο και το στόλισαν, είτε είναι Δήμοι είτε ιδιώτες, δυστυχώς θα περάσουν κακό χρόνο, διότι η φύση είναι τόσο καλή όσο την σέβεσαι, και τόσο κακή και εκδικητική αν την καταστρέφεις. Η  φύση είναι ο μόνος θεός που έχει δικαίωμα να μας τιμωρεί. Η φύση είναι ο μόνος θεός που εκδικείται. Και έχει απόλυτο δίκιο, το κάνει για να προστατέψει τον εαυτό του!!!....
 Σε όσους  στόλισαν κομμένο δέντρο ευχόμαστε να καταλάβουν όσο πιο γρήγορα το λάθος τους, μήπως κι έτσι έχουν ολίγο καλό χρόνο...
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
υστερόγραφο: το ότι τα κομμένα έλατα των χριστουγέννων είναι ειδικά δέντρα που τα φύτευσαν και τα πότισαν με ειδικές αυξητικές ορμόνες γι αυτό το σκοπό, δεν είναι δικαιολογία για το έγκλημα που γίνεται. Δεν υπάρχουν ειδικά δέντρα.
 Όποιος κόβει δέντρα είναι παλιάνθρωπος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη