ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

kyparissiotis | Σάββατο, Αυγούστου 08, 2015 | 0 σχόλια


Πάνω από 140 εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου.0ne04069 ty Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.
Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο, την περσινή χρονιά οι συμμετέχοντες στις 86 εκδηλώσεις που έγιναν ξεπέρασαν τους 74.000. Στους τόπους των εκδηλώσεων δε συγκαταλέγεται η Ακρόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο και η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη. Αντίθετα ανοιχτός θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια