google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΤΥΡΙΧΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ SERIAL KILLER ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 79ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΝΑΤΥΡΙΧΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ SERIAL KILLER ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 79ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αδίστακτος και ιδιαίτερα επικίνδυνος χαρακτηρίζεται, από την Αστυνομία, ο 31χρονος Αλβανός που συνελήφθη την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, για τρεις δολοφονίες, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του.
Ο δράστης περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις εγκληματικές του πράξεις και συγκεκριμένα τις ανθρωποκτονίες της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη, στο Γλανάδο Νάξου, και δύο ηλικιωμένων στην Σπηλιά Μεσσηνίας και στα Βούρβουρα Αρκαδίας, οι οποίοι ήταν εργοδότες του για ένα διάστημα και ο δράστης τους σκότωσε για να τους ληστέψει.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ο συλληφθείς, καταζητείτο, με εντάλματα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις, για τις τρεις ανθρωποκτονίες, καθώς και σωρεία ληστειών και κλοπών, που είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του, τουλάχιστον από το 2008, έως το 2015.
Μαζί με τον 31χρονο κατά συρροή δολοφόνο συνελήφθη και ένας ακόμα 27χρονος Αλβανός συνεργός, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, συμμετείχε σε τουλάχιστον μια ανθρωποκτονία.
Ο Αλβανός εντοπίστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες, που ξεκίνησαν ύστερα από την ανθρωποκτονία της ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 18 Οκτωβρίου 2014, στη Νάξο.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση, όπως είπε ο κ. Στάθης, χρησιμοποίησαν όλα τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη, ενώ εφτιαξαν και χάρτη, με τις περιοχές στις οποίες είχαν εντοπιστεί τα δακτυλικά του αποτυπώματα και DNA, κάτι που κατηύθηνε τις έρευνες.
Όπως διαπιστώθηκε, ο αναζητούμενος κινείτο κυρίως στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Αχαΐας.
Έτσι, ο δολοφόνος εντοπίστηκε στην Πάτρα, μαζι με τον συνεργό του, με αυτοκίνητο μάρκας FIAT PANDA, το οποίο είχαν κλέψει απο τις Λιβανάτες Φθιώτιδας για να μεταβούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για το καρναβάλι. Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν, τούς έστησαν μπλόκο και τους συνέλαβαν στην περιοχή «Πελεκάνος».
Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, βρέθηκε ένα πιστόλι, που όπως είπαν, το είχαν για να το χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές ενέργειες.
Στην Αθηνά όπου οδηγήθηκαν, ο 31χρονος Αλβανός, ο οποίος εμφανιζόταν με 11 διαφορετικά ονόματα, ομολόγησε πως διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.
Όπως είπε στους αστυνομικούς, ως προς την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη στην Νάξο, ο συλληφθείς είχε μεταβεί στο νησί για διάφορες εργασίες εποχικού χαρακτήρα, εργαζόταν για το θύμα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αντιδικούσαν συχνά λόγω των απαιτήσεων του θύματος σχετικά με την δουλειά του.
Στις 16 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την ζωγράφο στο σπίτι της, προκειμένου να ζητήσει τα χρήματα που του χρωστούσε. Μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ τους όμως, στην είσοδο της αυλής και όταν η γυναίκα προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, την εγκλώβισε, την έπιασε από το λαιμό και την έπνιξε. Στη συνέχεια την μετέφερε στο υπνοδωμάτιο, όπου την έδεσε με σπάγκο στα χέρια και στα πόδια. Μάλιστα, μη έχοντας καταλάβει ότι ήταν νεκρή, την χτύπησε πολλές φορές, έψαξε την κατοικία και αφαίρεσε 370-380 ευρώ, 200 δολάρια, 2 κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα.
Σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Μεσσηνία, ομολόγησε, ότι το έτος 2011, βρισκόταν στο χωριό Σπηλιά, όπου απασχολείτο σε γεωργικές εργασίες. Ισχυρίστηκε, ότι υπήρχαν οικονομικές διαφορές και διαπληκτισμός με τον εργοδότη του. Για το λόγο αυτό, μαζί με τον ομοεθνή του, ο οποίος συνελήφθη μαζί του, συνεπλάκησαν με το θύμα και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα, ο ηλικιωμένος να χάσει τη ζωή του.
Στη συνέχεια μαζί με τον συνεργό του, αφαίρεσαν από την κατοικία του θύματος χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 180 έως 200 ευρώ.
Για την ανθρωποκτονία στην περιοχή της Τριπόλεως, ομολόγησε, ότι στις 04-09-2011, μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του, που αναζητούνται, μετέβησαν στην κατοικία του θύματος με σκοπό τη ληστεία. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου, έριξαν στο έδαφος τον ιδιοκτήτη και τον γρονθοκόπησαν. Τέλος τον έπνιξαν με τα χέρια και πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του θύματος, την ακινητοποίησαν, την έδεσαν και την φίμωσαν. Από την κατοικία αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος.
Μετά από κάθε δολοφονία, ο 31χρονος έφευγε για την Αλβανία, απ' όπου επέστρεφε μετά από περίπου τρεις μήνες.
Ο συλληφθείς ομολόγησε ακόμη, ότι πριν από ένα χρόνο, είχε μεταβεί με ομοεθνή του σε σπίτι στις Λιβανάτες, όπου ακινητοποίησαν γυναίκα και αφαίρεσαν 200 ευρώ και μία τηλεόραση.
Η ληστεία αυτή δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, δεν έχει καταγγελθεί και η αστυνομία ψάχνει να βρει ποια περίπτωση είναι η συγκεκριμένη.
Εξετάζεται ακόμα τυχόν συμμετοχή του 31χρονου και σε άλλες ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές, ενώ μαζί με τον συνεργό του παραπέμπονται στην δικαιοσύνη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη