google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Ο Άνθρωπος και ο Ανθρωπισμός του», με επιτυχία η παρουσία του βιβλίου του συμπατριώτη μας Δημήτρη Μητρόπουλου στην Αθήνα.

«Ο Άνθρωπος και ο Ανθρωπισμός του», με επιτυχία η παρουσία του βιβλίου του συμπατριώτη μας Δημήτρη Μητρόπουλου στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Δημήτρη Μητρόπουλου «Ο Άνθρωπος και ο Ανθρωπισμός του» την 30η Οκτωβρίου 1023 και ώρα 18.00 στον Πολυχώρο 104 στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας. 

Εισηγητές ήταν ο καθηγητής της φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Νιάρχος, ο δόκτωρ φιλοσοφίας κ. Κώστας Καλαχάνης, ο Επί τιμή αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Χρυσός και ο νομικός κ. Δημήτρης Μητρόπουλος. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος και τ. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος. Η παρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΣΑ) και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.). Οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων Αντιστράτηγοι ε.α. κ. Θεόφιλος Αθανασίου και Ιωάννης Καραποτάκης, απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό  και σχολίασαν εγκωμιαστικά το περιχεόμενο του βιβλίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριφυλλίας κ. Παναγιώτης Λούττος, ο επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Νικόλαος Κουτρουμπής και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κλήμης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου Κολωνού.

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Οι εισηγητές του βιβλίου ανέλυσαν τη σημασία του Ανθρωπισμού και της Ανθρωπιάς στη ζωή του Ανθρώπου και τόνισαν πως είναι η πίστη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός που μπορεί να εκφραστεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή τομέα της ζωής του. Η ανθρωπιστική παιδεία είναι το μοναδικό μέσο για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της άγνοιας, του φόβου και του δογματισμού. Η γενικότερη παιδεία πρέπει να έχει κοινωνικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο και το έμπρακτο ενδιαφέρον του ανθρώπου για τον άνθρωπο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αντιμάχεται την ατομικότητα. Οι εισηγητές προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου με τις αναλύσεις της έννοιας του Ανθρωπισμού, εκφράζοντας τις απόψεις τους ότι ο Ανθρωπισμός άπτεται της ηθικής, γι αυτό και το αίτημα για την ύπαρξή του είναι διαχρονικό. Από τότε που συνειδητοποιείται ως αξία, αναδεικνύεται σε αξία απόλυτη. Τις επιπτώσεις της κρίσης του Ανθρωπισμού συναντάμε καθημερινά γύρω μας. Τα φαινόμενα της βίας, της εγκληματικότητας καθημερινά διογκώνονται, τορπιλίζοντας την κοινωνική γαλήνη και συνοχή. Οι αρετές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης σταδιακά εκλείπουν, ενώ οι κοινωνικές κατακτήσεις που πιστοποιούν τον ανθρωπισμό, όπως η ισονομία και αξιοκρατία παραβιάζονται στις ωφελιμιστικές κοινωνίες μας.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων:

Ο επί τιμή Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Στέλιος Μοσχολέας, ο επίτιμος Αρχηγός ΕΛΑΣ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας πανοσιολογιότατοι πατέρες της  Εκκλησίας Θεοδώρητος  Αγίου Τρύφωνος, Ευάγγελος Χριστού Παιανίας, Επίτιμοι Υπαρχηγοί και  απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Πυροσβεστικού και πολλοί άλλοι εν ενεργεία Αστυνομικοί , φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα. Το Αρτίκι εκπροσώπησε η Σωτηρία Αδαμοπούλου με τον σύζυγό της Γιάννη και ο Σωτήρης Σταθόπουλος. Το Κοπανάκι, ο Στράτος και ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος και ο Γιάννης Μπεμπόνης. Την Κυπαρισσία, ο Βασίλης Ματσινόπουλος και ο Παναγιώτης Λούττος. Το Σιδηρόκαστρο, ο Χρίστος Χριστόπουλος με τη σύζυγό του Κατερίνα και την κόρη του Ελισσάβετ, ο Γιώργος Λιακάκης και η Μαρία Λιακάκη πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστριτών. Το Σελλά εκπροσώπησε ο Νίκος Καρυώτης διευθυντής της εφημερίδας «Νέα των Κοκλαίων» και τα «Νέα των Σελλαίων» και ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, την Βανάδα ο Γιώργος Φιλντίσης, τον Μελιγαλά ο Αντιστράτηγος ε.α.  Νικόλαος Κουτρουμπής καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι που έχουν τις ρίζες τους στα χωριά της Τριφυλλίας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη