google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιορτή με καρπούζι αλλά με παχιά λόγια για...δημοπρατήριο

Γιορτή με καρπούζι αλλά με παχιά λόγια για...δημοπρατήριο

Με λιγοστούς επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η φετινή Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στον Αγρίλη Φιλιατρών, όπου χαρακτηριστικό ήταν η απουσία του κόσμου.
Τα σημάδια της κρίσης και το αβέβαιο της επόμενης μέρας, ήταν τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης που επικράτησαν στις παρέες, ενώ σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι χαμηλές τιμές του καρπουζιού, παρά την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος. Ακούστηκαν και απόψεις σύμφωνα με τις οποίες αυτή η εκδήλωση δεν έπρεπε να γίνεται στην περιοχή παραγωγής του προϊόντος, αλλά σε άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, ώστε το μοναδικό αυτό προϊόν να διαφημιστεί και έτσι να ενισχυθεί η προώθησή του.
Παραγωγοί της περιοχής επισήμαναν ότι η προσπάθειά τους δεν στηρίζεται όπως πρέπει από την πολιτεία, με αποτέλεσμα τις χαμηλές τιμές και το αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, ενώ πολλοί στάθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά.
Ιδιαίτερα καυστικός στην ομιλία του ήταν ο παραγωγός Άγγελος Κοροβίλας, τονίζοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα που επικρατούν στον κλάδο, αλλά και την απουσία των υπευθύνων για την στήριξη των αγροτών, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από την πλευρά τους όχι μόνο δεν βοήθησαν την κατάσταση, αλλά την έκαναν χειρότερη απ΄ ότι ήταν.
Στα περίπτερα παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων διάφορα προϊόντα της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και για το Εικαστικό Εργαστήρι Τριφυλίας.
Η Εράνη Φιλιατρών είχε το δικό της περίπτερο όπου φιγουράρηζαν οι φανέλες των Φιλιατρινών Νίκο Λυμπερόπουλο, Σωτήρη Λυμπερόπουλο και Νίκο Φρούσο και κάποια κύπελλα της ομάδας. Πολύ καρπούζι προσφέρθηκε από τους παραγωγούς στον χώρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών που τράβηξε το περισσότερο ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ένας τυχερός έχει την δυνατότητα να κερδίσει δωρεάν φαγητό για 2 άτομα στο Ιταλικό Εστιατόριο του Costa Navarino, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στην 2η ημέρα της εκδήλωσης.
Οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν με τον Κλόουν σε διάφορα παιχνίδια, ενώ η βραδιά έκλεισε με το εξαιρετικό Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη