google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέα Δ.Ε.Υ.Α Τριφυλίας σκέφτεται ο Δήμος αλλά πρέπει να καταργηθούν 2 φορείς

Νέα Δ.Ε.Υ.Α Τριφυλίας σκέφτεται ο Δήμος αλλά πρέπει να καταργηθούν 2 φορείς

ΜΕ καθυστέρηση ενός έτους από την περσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας που είχε εκδηλώσει την πρόθεση να υπάρξει συντονισμένη πολιτική για την ύδρευση, τελικά σύντομα θα παραδοθεί η οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας, που υλοποιήθηκε από μελετητικό γραφείο.
Θυμίζουμε ότι απόφαση της Δημοτικής αρχής ήταν να λειτουργήσει μετά το 2012 μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που θα καλύπτει όλο το Δήμο ο οποίος παρουσιάζει προβλήματα κυρίως σε ύδρευση στα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Η αποπεράτωση της μελέτης αποτέλεσε αντικείμενο διαβούλευσης από την επιτροπή που συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και την οποία απαρτίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδρακτάς, Δημήτρης Μπασδάνης και Σωτήρης Μπακούρος.
Ο Δήμος περιμένει προς το τέλος του καλοκαιριού να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διοικητικά και θεσμικά ζητήματα καθώς πρέπει να καταργηθεί η Δ.ΕΥ.Α. Κυπαρισσίας και ίσως να επανεξεταστεί το θέμα του Συνδέσμου Ύδρευσης Τέλλος Άγρας στο οποίο όμως συμμετέχουν περιοχές από τον γειτονικό Δήμο Πύλου- Νέστορος με αποτέλεσμα το θέμα να παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Σε ερώτησή μας για το θέμα της ύδρευσης ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ .Κόλλιας απάντησε ότι ο νέος οργανισμός θα είναι έτοιμος πριν το τέλος του καλοκαιριού ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα υθδροδότησης στους Γαργαλιάνους αναλύοντας ότι υπάρχουν περιοχές που έχουν πεπαλαιωμένο δίκτου από αμιαντοσωλήνες ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί αναφέροντας τη περίπτωση της Τραγάνας που οι νέες κατοικίες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ για το Σύνδεσμο ύδρευσης αποκάλυψε ότι η ενσωματωσή του δεν θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση. Ξεκαθάρισε όμως ότι ο Δήμος που διανέμει νερό ο πρώτος στόχος είναι η ύδρευση και όχι η άρδευση απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να μην ποτίζουν αφιεδώς κήπους και σπαταλούν το πολύτιμο αγαθό ζωής για όλους μας.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη