google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκουπίδια στις χωματερές και προβλήματα ύδρευσης τέθηκαν στο Δ.Σ.Τριφυλίας Κόντρες για το έργο ομβρίων στη Κυπαρισσία

Σκουπίδια στις χωματερές και προβλήματα ύδρευσης τέθηκαν στο Δ.Σ.Τριφυλίας Κόντρες για το έργο ομβρίων στη Κυπαρισσία

ΠΛΟΥΣΙΑ σε ερωτήματα ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που πραγματοποποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. Εκτός ημερήσιας τέθηκε το θέμα για κάλυψη πυροπροστασίας ύψους 78.000 ευρώ σε ορεινές περιοχές του Δήμου, η πρόσληψη ωρομίσθιων για τις ανάγκες του Δήμου, ο ορισμός υδρονομέα για τις Βρύσες, η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στο Βουνάκι Αυλώνος και η παραχώρηση θέσης αιγιαλού για θαλάσσια μέσα αναψυχής στο Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσαργύρης έθεσε θέμα για αποκομιδή απορριμμάτων σε Αυλώνα, Αετό, Τριπύλα διερωτώμενος γιατί πληρώθηκαν 80.000 ευρώ λιγότερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Ο κ. Σαμπαζιώτης απάντησε ότι κηρύχθηκαν 2 άγονοι διαγωνισμοί και ακολουθήθηκε μειοδοτική διαδικασία για να κατοχυρωθεί το έργο, ωστόσο τα ερωτηματικά έμειναν για το τίμημα της αποκομιδής. Ο κ. Βασιλόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την απουσία αποκομιδής στη Τριπύλα με απορριματοφόρο, ενώ ο Δήμαρχος απάντησε ότι η κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει την αγορά απορριματοφόρου. Επίσης ο κ. Κουκούμης έθεσε θέμα υδορδότησης στο Πύργο Τριφυλίας με ταλαιπωρία των κατοίκων θέτοντας ερώτημα προς το Δήμου, ενώ κριτίκαρε το Δήμο για έλλειψη συντονισμού σε θέματα καθημερινότητας, ενώ ο κ. Σερέτης ρώτησε γιατί καθυστερεί η χρηματοδότηση του συνδέσμου ύδρευσης Τέλλου Άγρα με προβλήματα σε κοινοτικά διαμερίσματα. Για το σύνδεσμο ο κ. Δεληγιάννης μίλησε για άναρχη λειτουργία του ενώ ο Δήμος χρωστά 100.000 ευρώ για το σύνδεσμο σε ότι αφορά τη περιοχή επιβεβαιώνοντας ότι 10.000 κόσμου υποφέρει από την οικονομική δυσπραγία εδώ και καιρό, ζητώντας οικονομική ενίσχυση, ενώ σύμβουλοι από τους Γαργαλιάνους εστίασαν στο προβλημα μεταφοράς νερού σε πολλές περιοχές αναφέροντας ότι νερό προς πόση καταναλώνεται σε άρδευση με αποτέλεσμα να επικρατεί σοβαρό πρόβλημα.
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ
Ο Παν. Τσίγγανος τόνισε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκτάστασης οδοστρωμάτων και φρεατίων στη Κυπαρισσία με προυπολογισμό 170.000 ευρώ που δημοπρατείται άμεσα ώστε τέλος καλοκαιριού να επιλυθεί το πρόβλημα καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ποσά από την ΣΑΤΑ αναμένοντας έγκριση προυπολογισμού. Σε ότι αφορά το ημιτελές έργο τονίστηκε ότι από το σημείο που σταμάτησε ο εργολάβος δημοπρατείται νέο έργο. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας είπε ότι ο εργολάβος ΕΔΟΣ ΑΤΕ εισέπραξε 900.000 ευρώ θέτοντας σχόλια για τις επιμεριστικές εργασίες του έργου, ενώ τόνισε ότι μόλις τελειώσει η απογραφή ο Δήμος θα στραφεί κατά της ΕΔΟΣ για το έργο των ομβρίων καθώς υπάρχουν εγγυητικές επιστολές του εργολάβου για το έργο και κακή νομική ερμηνεία από την δικαιοσύνη. Πάντως τέθηκαν ερωτήματα αν οι εργολάβοι είναι πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη