google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μπάχαλο στο Δ.Σ. με 2 απουσίες και 2 παρών για τα πολιτιστικά

Μπάχαλο στο Δ.Σ. με 2 απουσίες και 2 παρών για τα πολιτιστικά

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, συζητήθηκε η εκλογή αντιπροσώπων στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντιπρόσωποι εκλέχτηκαν για τις 29 Ιουνίου με τουες Κόλλια,Τσίγγανο, Αθανασόπουλο θέμα που πέρασε κατά πλειοψηφία με λευκό από τον Κουκούμη.
Το τρίτο θέμα αφορούσε την ανάθεση στη Κοινοφελή επιχείρηση του Δήμου για τη διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2012 και επιχορήγηση αυτής μέχρι το ποσού των 40.000 ευρώ μετά απο τελική τοποθέτηση του Δημάρχου. Η κα Παντελάκη ανέλυσε τις εκδηλώσεις μέσω τουανταποδοτικού τέλους μέσω των Δήμων ενώ διευκρίνσε για στήριξη εκδηλώσεων σεσυλλόγους όπως Αγαπήνεια, Φεστιβάλ παραοδσιακών χορών, καρπούζι, γιορτή στα Πλατάνια, θεατρική παράσταση στο ΤΕΘ, στήριξη συλλόγων με παραδοσιακούς χόρους, στήριξη με ήχο και φωςσυλλόγου χορωδίας Γαργαλιάνων, σχολή τέχνης Γαργαλιάνων, πέρασμα Νέδας και ποσόέντυπη διαφήμιση με βάση τις οικονομικές συνθήκες στο Δήμο. Το ποσό είναι 90.00ευρώ από Κυπαρισσία, 30.000 ευρώ στα Φιλιατρά και 50.000 για Γαργαλιάνους δικαιολογώντας την προσπάθεια για να ολοκληρωθούν τα έργα μιλώντας γιασυνδιοργάνωση με συλλόγους. Ωστόσο εκτίμησε ότι το 2010 οι σύλλογοι πήραν ποσά για επιχορήγηση και εφεξής είναι μόνο ο Δήμος είναι μόνο ως συνδιοργανωτές γιανα υπάρξει πολιτιστική ταυτότητα, ενώ η εισήγηση της κα Παντελάκη υπερασπίστηκε τις θέσεις της θεωρώντας ότι αναγνωρίζεται το έργο των σωματείων. Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε ερώτημα για τα εισπραχθέντα έσοδα ανά δημοτική κοινότητα το 2011 αλλά δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, ενώ ο κ. Κουκούμης ρώτησε που αναφέρεται στο τέλος, ενώ ζητήθηκε αναλυτική χορήγηση ποσών.
Για χύμα κατάσταση μίλησε ο κ. Γαλάνης, ενώ ο κ.Μερκούρης ρώτησε γιατί πρέπει να γίνει ανάθεση στην επιχείρηση. Τέθηκανερωτήματα για τους κωδικούς απόδοσης έργων ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος διαφώνησε για το τρόπο κατανομής μιλώντας για ασύδοτη κατάσταση, ο κ.Κουκούμης επέκρινε τηλογική της Δημοτικής αρχής για επιμερισμό ποσών χωρίς αξιοκρατία με αναθέσειςχωρίς ουσία, ενώ σύμβουλοι έθεσαν θέμα επιχορήγησης για τα αθλητικά σωματεία αλλά και την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας απαντώντας για όλα τα θέματα όπως αυτό της καθαριότητας τόνισε ότι ‘όσοι λένε ότι ο Δήμος είναι βρώμικος εγώ θα λέω ότι είναι καθαρός” ενώ για το πολιτισμό εξήγησε ότι “πρέπει να δούμε τα πράγματα με ανοικτά μάτια καθώς οι δαπάνες του Δήμου με συνδιοργάνωση είναι συγκεκριμένες με αποτέλεσμα το πολιτιστικό τέλος να γίνει αιτία προκειμένου να αναλυθεί ο απολογισμός του Δήμου” αποσαφηνίζοντας ότι “το Δ.Σ. δεν μπορεί να γίνει νεκροθάφτης του πολιτισμού και οφείλουμε να δώσουμε χαμόγελο στους δημότες και να καθοδηγούμε τους πολίτες σε θέματα πολιτισμού”. Μετά από εντάσεις, ανατάσειs χειρόs τουλάχιστον 3 φορέs και ψηφοφορίες το θέμα αυτό ολοκληρώθηκε με 13 ψήφους υπέρ, 11 κατά μεταξύ και συμβούλων της πλειοψηφίας ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και 2 που δήλωσαν παρών και αν υπολογιστούν οι 2 απουσίες Γαλάνη και Μερκούρη σύμφωνα με το κανονισμό το θέμα δεν πήρε θετική ψήφο. Ο Σωτ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ μίλησε για παρωδία ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.
Το 13ο θέμα ήταν για την έγκριση δαπάνης για επέκταση ηλεκτροφωτισμού στη περιοχή Γιαννίτσαινα του Δήμου. Το 16ο θέμα αφορούσε τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη