google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..........

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..........

Ο κ. Ζαχ.Κανελλόπουλος διερωτήθηκε γιατί πολλά χωριά στη περιοχή Τριπύλης δεν εντάσσονται έργα πνοής παρά μόνο σε 2 περιπτώσεις. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι στη κρίση δοκιμάζεται η αξιοπιστία μας ως αιρετοί και ως Δήμος, με την αναξιοκρατία, αδιαφάνεια που χρόνια τώρα αφορούσε τους Δήμους φτάνοντας στο αδιέξοδο της εποχής, εκτιμώντας ότι πολλά έργα δεν θα υλοποιηθούν ενώ ζήτησε συμμετοχή της μειοψηφίας στη διαφάνεια εκτέλεσης έργων. Χωρίς να διαφωνήσει στις αποτυπώσεις σκέψεων του Δημάρχου έθεσε ερωτήματα για τον προορισμό των κονδυλίων σε παλιότερα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ ή έμειναν ημιτελή. Χαρακτήρισε τραγική τη κατάσταση μιλώντας για συνετή διαχείριση με αφορμή τις κατασχέσεις στο Δήμο από εργολάβους χωρίς ορθή διαχείριση της κατάστασης, ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι θα ψηφίσει λευκό γιατί δεν βλέπει προοπτική, για το μέλλον ενώ ζήτησε λίγα συγκεκριμένα έργα χωρίς παχιά λόγια και προθέσεις.Στη δευτερολογία του είπε ότι η συγνώμη δεν ξεπλένει πολιτικές ευθύνες για την διαχείριση του Δήμου αφού την χρησιμοποιούν όλοι οι πολιτικοί μας κατά κόρον.. Ο κ. Κουκούμης μίλησε για αντιλαική πολιτική των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας ότι είναι συγκαταβατικό κείμενο που βγάζει λάδι τις κυβερνήσεις που υπηρέτησαν τον τόπο με στόχο να αφιαμάξουν τους δημότες ώστε να βάλουν στη καταβόθρα των δανειστών μας πακτωλό χρημάτων. Εκτίμησε ότι θα περάσουμε δύσκολα χρόνια αν δείξουμε ηττοπάθεια στο όνομα της κρίσης που δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος ή κάποιοι να λογοδοτήσουν με το λαό να πληρώνει κοινωνικές παροχές, εξηγώντας ότι στο βαρέλι δεν υπάρχει πάτος. Οι Δήμοι πρέπει να αγωνιστούν περισότερο θεωρώντας ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει όραμα και τη πρακτική των κατασχέσεων που οδηγεί σε ναυάγιο το Δήμο, λέγοντας ότι ευθύνες υπάρχουν καταλήγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συμμάζεμα, επιμένοντας ότι θα ψηφίσει λευκό για ένα πρόγραμμα που δεν εξοικονομεί πόρους και δεν τηρεί ορθολογιστικές πρακτικές. Χαρακτήρισε καταβόθρα το έργο του βιολογικού Κυπαρισσίας που θα μπορούσε να επεκταθεί το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης, ενώ άσκησε κριτική σε ημιτελή έργα του Δήμου κάνοντας καταγγελίες ακόμα και για..υπαλλήλους του Δήμου που κάνουν κοσμικές εμφανίσεις με μηχανήματα του Δήμου.
Ο κ. Μπακούρος μίλησε για κακοσερβιρισμένο φαγητό με ένα πρόγραμμα με ένα πολύ καλό προσωπικό που μεν λειτουργεί ως ομάδα ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του Δήμου ωραιοποιώντας την κατάσταση παρά την οικονομική κρίση. Αναφέρθηκε σε κοστοβόρες υπηρεσίες όπως η ΔΕΥΑΚΥ, η απουσία θεσμικών οργάνων ελέγχου, η απουσία εξορθολογισμού εξόδων και άλλα ζητήματα. Aπαντήσεις σε θέματα έργων έδωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενώ αρκετοί Πρόεδροι Κοινοτήτων όπως ο κ .Μητρόπουλος από την Αυλώνα είπε ότι είναι απαράδκετο να μην έχουν πάγια προκαταβολή οι κοινότητες για απλά έργα ή καθαιρσμούς τονίζοντας ότι οι Πρόεδροι βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους, εξηγώντας ότι πολλές φορές δέχονται την μήνη των δημοτών εκφράζοντας αγωνία για την κατάσταση που υπάρχει.
ΦΤΩΧΟ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το πρόγραμμα το οποίο είναι μεν φτωχό αλλά ειλικρινές, ελπίζοντας ότι χρήματα θα έρθουν από την Αθήνα. Απάντησε ότι τα έργα είναι μικρής οικονομικής αξίας αλλά εξυπηρετούν απλές ανάγκες, ενώ δεν αποδέχεται την λέξη αδιαφάνεια αποδεχόμενοι την κληρονομιά που άφησαν πρώην Δήμαρχοι ενώ αποσαφήνισε ότι καλύτερη διαχείριση μπορεί να υλοποιηθεί θεωρώντας ότι δεν είναι αλάνθαστος στη μίζερη κατάσταση που διαχειρίζεται ο Δήμος. Για τις κατασχέσεις εξήγησε ότι οι περισσότερες προέρχονται από το Δήμο Αετού λόγω Θησέα, ενώ όποιος έχει στοιχεία για αδαιφάνεια να τα καταγγείλει στα αρμόδια όργανα του Δήμου. Απάντησε επίσης σε σωρεία ερωτημάτων για θέματα λειτουργίας του Δήμου, αλλά και για την σωστή διαχείριση η οποία αποκαλύπτεται στο πρόγραμμα Διαύγεια, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορει να αγοράσει νέα μηχανήματα. Απάντησε ότι ημέτεροι σε προσωπικό ή κομματικό επίπεδο δεν υπάρχει αλλά ανοχή για να συνεργάζονται καλά υπηρεσίες του Δήμου αφού οι υπάλληλοι είναι φιλότιμοι σε γενικές γραμμές η οποία θα διέπεται από τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου, ενώ αναγνωρίζει την ηρωική προσπάθεια των προέδρων Κοινοτήτων. Εξήγησε ότι ο Δήμος δεν μπορει να λειτουργήσει χωρίς τους ειδικούς συνεργάτες που ασχολούνται συνέχεια και μπορει να βοηθήσουν στη λειτουργία του Δήμου παρά τις φωνές που ακούγονται για το αντίθετο. Στη ψηφοφορία που τέθηκε ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με αρνητική ψήφο Κουκούμη και Γαλάνη και οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη