google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Τριφυλία εξάγει πιπερίες, μελιτζάνες, φασόλια και όχι μόνο...

Η Τριφυλία εξάγει πιπερίες, μελιτζάνες, φασόλια και όχι μόνο...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αγροτική παραγωγή κηπευτικών στην Τριφυλία ενώ για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, έχουμε εξαγωγές προϊόντων όπως μελιτζάνες, πιπεριές και φασόλια.
Μέχρι τώρα έχουν κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά το καρπούζι και τη βαλκανική το αγγούρι. Τώρα για πρώτη φορά γίνεται εξαγωγή μελιτζάνας, πιπεριάς και φασολιού σε βαλκανικές χώρες.
Έτσι γίνεται μια νέα αρχή για τη διάθεση ακόμη περισσότερων προϊόντων προς τις αγορές του εξωτερικού. Ουσιαστικά η Τριφύλιοι παραγωγοί δείχνουν το δρόμο της ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στην εσωστρεφή μιζέρια και αναζητούν αγορές στην Ευρώπη για να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και η συγκομιδή καρπουζιών θερμοκηπίων, η οποία τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται. Είναι μια καλλιέργεια όμως που είναι μικρή σε έκταση, καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει και η συγκομιδή των πρώτων πρώιμων καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της περιοχής. Οπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αναμένεται άριστη ποιότητα στην παραγωγή, καθώς οι καιρικές συνθήκες φέτος ήταν εξαιρετικές βοηθώντας τόσο στην καρπόδεση των φυτών όσο και στην ανάπτυξη των καρπών στην συνέχεια.
Απο το filiatranet

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη