google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κουκουλοφόροι λήστεψαν 91χρονο στη Σπηλιά

Κουκουλοφόροι λήστεψαν 91χρονο στη Σπηλιά

Εναν 91χρονο γέροντα λήστεψαν δύο κουκουλοφόροι προχθές τη νύχτα, μπαίνοντας στο σπίτι του στη Σπηλιά Τριφυλίας την ώρα που κοιμόταν. Οι ληστές επί μισή ώρα απειλούσαν τον ηλικιωμένο Γιώργο Χριστόπουλο με καραμπίνα και με μαχαίρι τα οποία βρήκαν μέσα στο σπίτι, για να του πάρουν τελικά 180 ευρώ κι ένα ποδήλατο απ' την αυλή.
Ακολουθώντας την ίδια πρακτική με τις υπόλοιπες ληστείες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, οι δύο δράστες -που πιθανότατα είχαν και τρίτο συνεργό ο οποίος κρατούσε τσίλιες- γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο ισόγειο σπίτι και μπήκαν μέσα σ' ένα χώρο που χρησιμοποιείται σαν αποθήκη. Στην συνέχεια, σπάζοντας μια ενδιάμεση ξύλινη πόρτα βρέθηκαν μέσα στο σπίτι όπου κοιμόταν ο 91χρονος. Πριν προλάβει να αντιδράσει -όπως μας είπε ο ίδιος- ο ένας ληστής είχε βρεθεί από πάνω του απειλώντας τον και ζητώντας του επίμονα λεφτά.
Τελικά οι δύο κακοποιοί, αφού έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι απειλώντας επίμονα τον ηλικιωμένο να τους δώσει ό,τι είχε, έφυγαν μετά από μισή ώρα περίπου, προς άγνωστη κατεύθυνση. Εκτιμάται ότι πρέπει να είχαν και τρίτο συνεργό που κρατούσε τσίλιες απέξω και με τον οποίο επικοινώνησαν τηλεφωνικά την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.
Τις δραματικές στιγμές που έζησε ο κ. Χριστόπουλος, τις οποίες πάντως αντιμετώπισε με πολλή ψυχραιμία, μας περιέγραψε χθες ο ίδιος - διατηρώντας μάλιστα το χιούμορ του παρ' όλα όσα πέρασε:
«Κοιμόμουν», μας είπε, «όταν περίπου στη 1.30 το βράδυ άκουσα ένα δυνατό θόρυβο από την πλευρά της κουζίνας. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ και να κινηθώ καθόλου. Μου έριξαν το φως από ένα φακό στο πρόσωπο, κι ένα άτομο, πότε χτυπώντας με στον ώμο και πότε κλείνοντάς μου το στόμα με το χέρι του, μου ζητούσε τα λεφτά. Εγώ αμέσως τους είπα ότι είχα περίπου 160 ευρώ στο παντελόνι μου κι άλλα 20 στο σακάκι μου, τα οποία και βρήκαν. Ο ένας συνέχιζε όμως να ζητά λεφτά επίμονα κι ο δεύτερος έψαχνε όλο το σπίτι. Τους είπα πως όσο και να ψάξουν δεν θα βρουν άλλα χρήματα, γιατί δεν είχα.
Είχαν πάρει κι ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με το οποίο με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν δεν τους δώσω τα λεφτά - αλλά και μια καραμπίνα που είχα στο σπίτι, με την οποία επίσης με απείλησαν. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και τους μιλούσα ήρεμα, αν και φοβήθηκα».
Ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι φορούσαν και οι δύο κουκούλες στο πρόσωπό τους, αλλά και γάντια, ενώ ο ένας από αυτούς μιλούσε καλά ελληνικά. Μας είπε επίσης ότι στη μισή περίπου ώρα που υπολόγισε πως έμειναν στο σπίτι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με κάποιον άλλον. Κι αφού δε βρήκαν τίποτε άλλο πέρα από τα 180 ευρώ, φεύγοντας πήραν μαζί τους κι ένα ποδήλατο που βρήκαν απέξω.
Το νέο αυτό κρούσμα εντείνει κι άλλο την ανησυχία στην περιοχή. Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός κι έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες για τη σύλληψη των κακοποιών που έχουν σπείρει τον πανικό μεταξύ των κατοίκων, και ιδίως των ηλικιωμένων.
• Εν τω μεταξύ, βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχαν αρπάξει κακοποιοί από την περιοχή της Τερψιθέας όπου λήστεψαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι την περασμένη Παρασκευή. Το αυτοκίνητο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Κυπαρισσίας στο Ροντάκι.
'Ελευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη