google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οικονομικό αλλά Ελληνικό το Πασχαλινό τραπέζι

Οικονομικό αλλά Ελληνικό το Πασχαλινό τραπέζι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ και ρεφενέ μαζί με το οικογενειακό προυπολογισμό θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι καθώς οι περισσότεροι συνηθίζουν να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής αλλά και σε πολλες περιπτώσεις με προκαθορισμένη την τιμή των αμνοεριφίων καθώς στις μικρές κοινωνίες η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη όπως συμβαίνει στους κρεοπώλες της Κυπαρισσίας. Γενική εκτίμηση είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, με το ντόπιο κατσικάκι και αρνάκι να πωλούνται γύρω στα 9-12 ευρώ το κιλό ενω τα εντόθια κυμαίνονται στα 7 ευρώ για τους απαιτητικούς πελάτες. Η κίνηση στα κρεοπωλεία είνα αυξημένη αλλά και μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Οι κρεοπώλες εκτιμούν ότι οι παραγγελιες ειναι μικρότερες λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς ορισμένοι αγοράζουν μπριζόλες είτε μισό αρνί ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση ψήνοντας στον φούρνο ενώ όσοι πάρουν οβελία έχουν φροντίσει να βγάλουν τα έξοδα μετά απο εισφορά σε χρήμα καθώς οι περισσότεροι θα κάνουν τις αγορές τους τις 2 τελευταίες ημέρες πριν το Πάσχα, ανάλογα με τους επισκέπτες που κατακκλύζουν την περιοχή μας . Ρόλο λέει πως θα παίξει και ο καιρός, καθώς οι 2 - 3 τελευταίες ημέρες δεν προδιέθεταν τον καταναλωτή.
Ο Ηλιας Ζουρτσάνος αναφέρει μάλιστα για του λόγου το αληθές οτι : "υπάρχει αυξημένη κίνηση που οφείλεται στους συμπατριώτες μας κάνοντας μάλιστα οι περισσότεορι παραδοσιακό πάσχα όπως αναφέρει το έθιμο στο χωριό,ενώ οι επισκεπτες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενδιαφέρονται περισσότερο για το σουβλισμένο αρνί και όπως βλέπουμε το κοκορέτσι έτοιμο για την σούβλα τηρώντας κι εδώ το έθιμο, σε πολύ ικανοποιητικές τιμές για τους καταναλωτές". Σε ότι αφορά τα οπωροκηπευτικά εχει παρατηρηθει μια μικρή άυξηση της τιμής τους ιδίως σε πατάτες και λαχανικά που δεν δικαιολογείται απο το γεγονός ότι είμαστε αγροτική περιοχή και επομένως σε τέοτιες περιπτώσεις οι τιμές πρέπει να είναι συγκρατημένες...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη