google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Κοροϊδία» το Market Pass λένε οι πολίτες

«Κοροϊδία» το Market Pass λένε οι πολίτες

 


Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για το market pass.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «κοροϊδία» καθώς τα χρήματα που θα τους δίνονται για τα μηνιαία ψώνια στο εμπόριο τροφίμων είναι μηδαμινά σε σύγκριση με τις ανάγκες τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μονογονεϊκές οικογένειες ή για οικογένειες με ένα, δύο και περισσότερα παιδιά.
Η κα. Ευαγγελία μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών μιλώντας στα Dnews τόνισε τα εξής: «Τα έξοδα που έχουμε για τρία μας παιδιά μόνο για το σούπερ μάρκετ και αναφέρομαι στα απαραίτητα πληρώνουμε τουλάχιστον 800 ευρώ το μήνα. Προφανώς και το ποσό ενίσχυσης είναι για γέλια. Δεν φτάνουν ούτε για το μηνιαίο γάλα των παιδιών. Προφανώς και υποτιμούν την νοημοσύνη μας».
Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Γιώργο πατέρα ενός παιδιού. «Αν νομίζουν ότι με 22 ευρώ θα παμε να τους ψηφίσουμε είναι γελασμένοι. Πληρώνουμε για τρία άτομα 400 με 500 ευρώ σούπερ μάρκετ. Επιλέγουμε τι θα πάρουμε διαφορετικά το ποσό ανεβαίνει κι άλλο. Άρα τι θα μας δώσουν 20, 50 ευρώ και θα λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας; Αυτά τα πράγματα είναι τραγελαφικά», καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση κυμαίνεται από τα 22 έως και τα 72 ευρώ (για μονομελές νοικοκυριό ή οικογένεια με τέσσερα παιδιά αντίστοιχα). Το μέτρο θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο και το ποσό της επιδότησης θα πιστώνεται είτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε στις άυλες ψηφιακές κάρτες των δικαιούχων.
Βέβαια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη και για ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα ή ένα μονομελές νοικοκυριό.
Ο κ. Σπύρος ο οποίος ζει με την σύντροφο του αναφέρει στα Dnews «δεν θα μπω καν στη διαδικασία να πάρω αυτό το ποσό. Είναι κοροϊδία. Τα έξοδα και η ακρίβεια είναι τόσο μεγάλη που χρησιμοποιούν αυτό το μέτρο νομίζοντας ότι έτσι θα μας ρίξουν στάχτη στα μάτια λόγω και των επερχόμενων εκλογών την άνοιξη».
Σημειώνεται ότι η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.
Το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ως εξής, παραδείγματα:
● Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση
● Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη