Η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΙΟ!

 


Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία από τις 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε μια ακόμα δράση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναβίωσης των μορφών των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας και αφορά έργα γκράφιτι των αγωνιστών του 1821. Για τη δημιουργία αυτών των έργων επιλέχτηκε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Λούζης «skitsofrenis».

Όλα τα έργα γίνονται με νόμιμο τρόπο, λαμβάνονται οι απαραίτητες άδειες από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων και τις αρμόδιες υπηρεσίες και οι παραστάσεις έχουν κλασική μορφή. Κάθε Δήμος επιλέγει την παράσταση που έχει σχέση με την τοπική του ιστορία καθώς και το κτίριο επί του οποίου θα ζωγραφιστεί. Μακέτες των μορφών και των παραστάσεων ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει, μέσα από τις οποίες γίνονται οι επιλογές από τους Δήμους.
Στο Δήμο Τριφυλίας έχει προταθεί ο Παπαφλέσσας λόγω της γειτνίασης με το Μανιάκι. Για τον Δήμο Πύλου βρισκόμαστε σε επικοινωνία για κάτι σχετικό με την τοπική ιστορία. Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια έχει και εθελοντικό χαρακτήρα αφού συμμετέχουν και ο Σύλλογος αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας»
ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη