google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΙΤΤΑΡΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΙΤΤΑΡΑ

 


Ξεκινάμε σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Κυπαρίσσιου ποιητή και συγγραφέα Διονύση Πιτταρά. Τύπος μαχητικός ο τιμώμενος, οραματιστής δικαιότερης κοινωνίας και ξεχωριστός πνευματικός άνθρωπος, στάθηκε σε όλη του τη ζωή μπροστάρης σε κάθε αγώνα για το Δίκαιο και τον Πολιτισμό. Τα έργα που άφησε θα τον θυμίζουν για πάντα. Ιδιαίτερα το ιστορικό και εμβληματικό περιοδικό «ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ», το πραγματικά προσωπικό του δημιούργημα, εκτός που θα υποδηλώνει ζωντανή την παρουσία του, θα αποτελεί και στο διηνεκές για τους επερχόμενους πολύτιμη πηγή πληροφοριών σχετικών με τους ανθρώπους και τις συνθήκες ζωής τους, που έζησαν κάποτε στον ίδιο τόπο μ’ αυτούς, διαιωνίζοντας έτσι την ανάμνησή του…

Κυπαρισσία

Ρόδο και γιασεμί ν’ απλώνει στις σγουρόμαλλες αυγές σου ο Ήλιος Κυρά της θάλασσας και το φιλί σου να σκορπάει τις πικρές μου θύμησες όταν πυκνό θα μας σκεπάζει πούσι.

Κάτω στον κάμπο σου να σεργιανάς τους πόθους μας, στους δαντελένιους κόρφους σου να κρύβεις τη χαρά μας και με το μισοφέγγαρο, τους εραστές σου ν’ αρμενίζεις στο Ιόνιο.

(Πρώτη στροφή από το ποίημα «Κυπαρισσία», Ο ΑΙΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ http://kyparissialive.blogspot.com/2020/12/1925-2007.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη