google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση νέων αγροτών στο ΚΕΓΕ

Ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση νέων αγροτών στο ΚΕΓΕ

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29/12/2011 το πρόγραμμα κατάρτισης Νέων Αγροτών στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Ο τίτλος του προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών ήταν «Κηπευτικά».
Ο Υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνης Γεώργιος με την ευκαιρία της τελετής λήξης μας δήλωσε: « Ήταν ένα δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο μιας και την εποχή αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη η ελαιοσυλλογή . Παρόλα αυτά όμως οι αγρότες και αγρότισσες που κλήθηκαν να συμμετέχουν ανταποκρίθηκαν πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Αυτό το γεγονός δείχνει το πόσο μεγάλη είναι η σημασία της κατάρτισης για τον αγροτικό κόσμο όταν σχεδιάζεται και υλοποιείται σωστά χρησιμοποιώντας έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο πρόγραμμα κατάρτισης αφορούσαν όλο το φάσμα της καλλιέργειας κηπευτικών, θέματα εμπορίας και μάρκετιγκ, προστασίας περιβάλλοντος, εξοικείωση στην χρήση Η/Υ ενώ πραγματοποιήθηκαν και 3 επισκέψεις σε θερμοκήπια της περιοχής για λόγους πρακτικής άσκησης. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου τμήματος ήταν ότι 18 από τους 20 αγρότες που συμμετείχαν προερχόταν από τον γειτονικό νομό Ηλείας.
Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Παπαβασιλείου Παναγιώτης και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλος Αντώνιος οι οποίοι τόνισαν της αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας και ότι τέτοιου είδους προγράμματα κατάρτισης είναι ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες που θα του φανούν χρήσιμες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη