google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συναντήσεις νέου Δημάρχου με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

Συναντήσεις νέου Δημάρχου με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι διερευνητικές επαφές του νέου Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με συλλογικούς φορείς, σωματεία αλλά και παραγωγικές τάξεις του τόπου μας προκειμένου να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και να προτείνουν δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν. Ηδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Τριφυλίας αλλά και διευθυντές σχολείων προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αφορούν την σχολική στέγη, το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών αλλά και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε υλικοτεχνική υποδομή τους τελευταίους μήνες.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός της επιχειρούμενης κατάργησης του Αθλητικού Γυμνασίου Κυπαρισσίας καθώς σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα λειτουργεί μόνο ένα σε κάθε έδρα Νομού όπως αυτό της Καλαμάτας το οποίο όμως θα έχει μειωμένη δραστηριότητα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
Το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του οικειου Δ.Σ. Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με παραγωγικές τάξεις και Εμπορικούς Συλλόγους του τόπου μας, παρουσία του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη, Αυλώνος κ. Φιλντίσης και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, ενώ το παρών έδωσαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας κ. Σπύρος Χηνόπουλος, Γαργαλιάνων κ. Φώτης Παναγιωτόπουλος και συλλόγους της περιοχής μας.
Στην συνάντηση καταγράφηκε το θέμα του παραεμπορίου και των λαικών αγορών, το θέμα των χώρων στάθμευσης όπως ο προτεινόμενος χώρος κάτω απο τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας, το θέμα αναζοωγόνησης της τοπικής οικονομίας με δράσεις και μικρά έργα υποδομής, καθώς και η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας η οποία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα επιβλέπει την εφαρμογή του Νόμου. Για το θέμα αυτό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον απο τους συμμετέχοντες, ενώ υποβλήθηκαν προτάσεις για δραστηριότητες που τονώνουν την κεντρική αγορά. Παράλληλα εθίχθη το θέμα στήριξης των εμπόρων απο την κεντρική εξουσία.
Οι εκπρόσωποι των Οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου όπως ο κ. Γιώργος Πρασσόπουλος καυτηρίασε το θέμα της έλλειψης προσωπικού και της μηδενικής εξυπηρέτησης απο το ΙΚΑ Κυπαρισσίας τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού οι εργατοτεχνίτες κινδυνεύουν όχι μόνο απο την ανεργία αλλά και στερούνται βασικά δικαιώματά τους τα οποία δεν υλοποιούνται στο έπακρο....΄
Τέλος σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών με αγροτικούς συλλόγους και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη