google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στα..δύο κόπηκε το Δ.Δ. Βρυσών απο μερική καταρρευση ιστορικού γεφυριού

Στα..δύο κόπηκε το Δ.Δ. Βρυσών απο μερική καταρρευση ιστορικού γεφυριού

ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα αντιμετωπίζει λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και εξαιτίας της φθοράς του χρόνου ένα ιστορικό γεφύρι στο Δ.Δ. Βρυσών Κυπαρισσίας το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει όπου εδώ και ένα 24ωρο έχει αποκόψει στα...δύο ολόκληρο Δημοτικό διαμέρισμα λίγα μέτρα από τον επαρχιακό δρόμο Βρυσών- Κυπαρισσίας.
Το ιστορικό γεφύρι όπως μας εξήγησε ο Πρόεδρος του Δ.Δ. κ. Παναγιώτης Γαρατζιώτης και ο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος έχει 'υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η διέλευση οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο και ώρα με την ώρα κινδυνεύει να πέσει' προσθέτοντας ότι ο 'δρόμος διέλευσης συνδέει τις Βρύσες στον πάνω και κάτω οικισμό που παραμένει αποκομμένος με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο στον επαρχιακό δρόμο για να πάνε στις δουλειές τους αλλά και όσοι ασχολούνται με τα ελαιοτριβεία της περιοχής και την συγκομιδή'.
Περιγράφοντας με μελανά χρώματα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μεγάλο διαμέρισμα ο κ. Γαρατζιώτης τόνισε ότι "εμείς απαγορεύσαμε την διέλευση από το δρόμο του γεφυριού σε 2 σημεία αφού μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και βρισκόμαστε πλέον στην ελαιοκομική περίοδο με ένα χωριό κομμένο στα δύο''. Μάλιστα μάθαμε ότι πέρσι στη βόρεια πλευρά έγινε μια πρόχειρη παρέμβαση όταν νωρίτερα κινδύνευσε το απορριμματοφόρο του Δήμου να διέλθει από το συγκεκριμένο δρόμο και το γεφύρι. Ο Πρόεδρος των Βρυσών ενημέρωσε αμέσως το Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος έστειλε τους μηχανικούς του Δήμου να κάνουν την προμελέτη κατασκευής νέου γεφυριού. Το έργο έχει προβλευτεί στον προϋπολογισμό του Δήμου με ποσό 90.000€. Επίσης ο Δήμαρχος προέβη σε αναφορά του προβλήματος στον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Αναστσόπουλο ζητώντας να επιληφθεί η Νομαρχία Μεσσηνίας την ανακατασκευή του ή την αποκατάσταση του κομματιού που είναι τμήμα της παλιάς επαρχιακής οδού. Το τμήμα είναι επικίνδυνο για διέλευση οχημάτων και πολιτών και χρειάζεται άμεση παρέμβαση καθώς οι Τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας μπορούν να προβούν σε άμεσες ενέργειες. Επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή το έργο μπορεί να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς το Τ.Δ. θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη