google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε το θέμα της κατάστασης των μεταναστών στον ΟΣΕ που αν και πολλοί ασχολούνται με αγροτικές εργασίες περισσότεροι είναι επαίτες και ρακοσυλλέκτες Έχουν εγκατασταθεί στα παλιά βαγόνια του τρένου και δημιουργούν άσχημη κατάσταση που δημιουργεί παράπονα από τους πολίτες και περιοίκους. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ δήλωσαν αδυναμία να επιλύσουν το θέμα. Η αστυνομία εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνδράμει στην επίλυση αρκεί να υπάρξει μια πρωτοβουλία ασφάλισης των βαγονιών. Το ζήτημα παραμένει σοβαρό με κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και από την άλλη πλευρά η εκδίωξή τους από το χώρο θα τους οδηγήσει σε άλλα εγκαταλειμμένα κτίρια με ανακύκλωση του προβλήματος. Θα πρέπει να προβλεφτεί η παροχή βοήθειας και υπηρεσιών σε ανθρωπιστικό επίπεδο αλλά δεν επιθυμούμε να καταστεί μόνιμη κατάσταση. Θεωρούμε τουλάχιστον απαραίτητο τον καθαρισμό του χώρου με τη συνεργασία τους και την παροχή νερού για λόγους υγιεινής. Ο κ. Γρηγόρης Γκότσης έθεσε το θέμα του Πάρκινγκ στον ΟΣΕ σημειώνοντας ότι η υλοποίησή του θα βοηθούσε και στην επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα ανφερόμενος στο θέμα του πάρκινκ μίλησε για το τίμημα που ζήτησε η Γαία-Οσε και είναι στα 1150€ το μήνα. Αναμένουμε τη νέα διοίκηση να μειώσει τα τέλη και να διαμορφωθεί ο χώρος στάθμευσης από το Δήμο και εξέφρασε την άποψη ότι τα βαγόνια πρέπει να απομακρυνθούν. Πολλοί από αυτούς είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως πολίτες της Ε.Ε. Δεν είναι παράνομοι αλλά και χωρίς δουλειά με μόνο εισόδημα την επαιτεία και την αναμόχλευση των απορριμάτων δεν μπορούν να ζουν στην πόλη μας. Ζήτησε να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση και αν πρέπει να τους δωθεί χόρος στέγασης και το απαραίτητο φαγητό, αυτό πρέπει να γίνει και για όλους τους δημότες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά και δεν έχουν πόρους για ενοίκιο και διαμονή.
Ο κ. Τάκης Τσίγγανος αναφέρθηκε στο θέμα της μετανάστευσης που αφορά πολλές πόλεις στην Ελλάδα και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μετατεθεί αλλού ακόμα και αν φύγουν από τον ΟΣΕ και πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με τη κεντρική διοίκηση ώστε να επιλυθεί το θέμα με γενναίους τρόπους και με χώρους προσωρινής στέγασης. Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους είναι όντως άποροι και χρίζουν ανάγκης περίθαλψης.
Ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος ανέλυσε την κοινωνική πλευρά του θέματος συμφωνώντας ότι πρέπει να γίνουν οι πρώτες κινήσεις από το Δήμο με νερό και συγκομιδή σκουπιδιών αλλά οφείλουμε να βρούμε τρόπους για προσωρινή υποδοχή μεταναστών ενώ συμφώνησε για το θέμα του Πάρκινγκ ώστε να βρεθεί τρόπος μείωσης των ποσών μίσθωσης. Τελικά ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης πρότεινε καταγραφή με νόμιμες διαδικασίες των ατόμων που μένουν στον ΟΣΕ και την δημιουργία ελεγχόμενου χώρου διαμονής σε συνεργασία με φορείς όπως ο ΟΣΕ, η αστυνομία και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας ώστε να δοθεί μια λύση, εκτιμώντας ωστόσο ότι είναι δύσκολο εγχείρημα και τα πρώτα βήματα θα αφορούν κυρίως την καθαριότητα και την παροχή νερού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη