google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΩΝ

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΩΝ

 


Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ :

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να γίνει κατανοητό πως η ξεχωριστή εκλογή για τα Κοινοτικά Συμβούλια δεν δημιουργεί πρόσθετο βαθμό αυτοδιοίκησης και αυτό διότι οι Κοινότητες δεν έχουν δική τους νομική προσωπικότητα. Οι Κοινότητες παρά το γεγονός πως δεν είναι αυτοτελείς διοικητικές οντότητες, διοικούνται από τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Είναι θεσμός ενδοδημοτικής αποκέντρωσης που κάνει χρήση της νομικής προσωπικότητας του Δήμου στον οποίο ανήκει, ως ξεκάθαρη οντότητα! Και αυτό οφείλει να είναι ένα ξεκαθάρισμα του Υπουργείου Εσωτερικών στον δρόμο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση!

Η ενίσχυση των διοικητικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, του στελεχιακού δυναμικού και της υλικοτεχνικής επάρκειας τους είναι αναγκαία στη σύγχρονη εποχή ώστε να μπορέσουν οι “Καλλικρατικοί” Δήμοι να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. Η διοικητική διάρθρωση όμως των Δήμων οφείλει να γίνει κατανοητή από όλο το Διοικητικό οικοδόμημα. 

ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://kyparissialive.blogspot.com/2021/05/blog-post_974.html?m=1

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη