google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Ο ΚΑΤΑΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Ο ΚΑΤΑΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ


 ΔΕΚΑΔΕΣ ήταν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την εύρεση κρουσμάτων της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην Μεσσηνία προκαλώντας μια ακόμα πανδημία.

Το ευτύχημα είναι ότι η ασθένεια αυτή δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ενώ ήδη εκδόθηκε απόφαση ορισμού ζώνης ελέγχου της ασθένειας, ακτίνας 20 περίπου χλμ., για την οποία θα ισχύουν μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου. 

Eκατοντάδες αιγοπρόβατα ήδη καταρρέουν από την ασθένεια σε όλη την Μεσσηνία ιδίως σε ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους προκαλώντας αναστάτωση.

Έτσι  μετά από εισήγηση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα,από Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι πρώτοι ψεκασμοί των εντόμων – φορέων από εξειδικευμένα συνεργεία, στους χώρους εκτροφής (προαύλιοι και στεγασμένοι χώροι) σε κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας  που έχουν εμφανιστεί τα κρούσματα. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/11/blog-post_31.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη