google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


Του Σαράντου Κουκούμη*

   Διαβάζοντας την επιστολή του κ. Νικολόπουλου Παναγιώτη από τη Μεταμόρφωση Πυλίας ( ΄΄Ε΄΄ 5/11/2020), κυριολεκτικά, ανατρίχιασα !

   Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος όπως αναφέρει στην επιστολή του, διετέλεσε για πολλά χρόνια εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης, εκτός από την επτάχρονη δικτατορία που τον καθαίρεσαν και για 4 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης ΄΄ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ΄΄ ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλει ότι κάτω από το χωριό, στην άκρη του ποταμιού, είναι θαμμένα 22 τόνοι δηλητήρια από το έτος 1972 και κάτω από τα δηλητήρια μέχρι τον Αγγλιανό Χώρας είναι 20 πηγές και 6 γεωτρήσεις και ρωτάει, αν ξέρει κανείς να απαντήσει, που θα καταλήξουν αυτά τα δηλητήρια έπειτα από κάποια σεισμική δόνηση και κάποιο ρήγμα που είναι πιθανό να δημιουργηθεί.

   Ρωτάει, επίσης, το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος αν ξέρει τι νερό πίνουν οι Γαργαλιάνοι, ο Πύργος Τριφυλίας, η Μαραθόπολη, το Αμπελόφυτο και η Λεύκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/11/blog-post_71.html

   Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό κι αφορά την υγεία ακόμα, και τη ζωή των κατοίκων που υδρεύονται από τις ανωτέρω πηγές που γειτνιάζουν με τα θαμμένα δηλητήρια κι επειδή οι Γαργαλιάνοι, ο Πύργος, η Μαραθόπολη και η Λεύκη ανήκουν στο δήμο Τριφυλίας, ρωτάω κι εγώ με τη σειρά μου το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη Γεώργιο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης ΄΄ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ΄΄ και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, επίσης, κ. Αυρηλιώνη Χαράλαμπο, αν γνώριζαν γι’αυτή την τεράστια 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη