google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 25η Μαρτίου - 28η Οκτωβρίου, δύο παρόμοιες γιορτές !

25η Μαρτίου - 28η Οκτωβρίου, δύο παρόμοιες γιορτές !

Πολλοί νέοι, μπερδεύουν τις 2 εθνικές γιορτές, γιατί στο σχολείο δεν μας μαθαίνουν με απλά λόγια την Ιστορία.
Αλλά και  αυτοί που ξέρουν από Ιστορία, πάλι μπερδεύουν τις δύο αυτές γιορτές , γιατί μοιάζουν τόσο πολύ, σαν δύο σταγόνες ..!!
Ας δείξουμε πόσο ίδιες είναι οι δύο γιορτές, δηλαδή πόσο ίδιοι είμαστε οι Έλληνες, ανά τους αιώνες…


γιορτάζουμε την  έναρξη της αντίστασης!    
Δεν γιορτάζουμε την απελευθέρωση, αλλά την έναρξη του Πολέμου!
Η μία γιορτή στην Άνοιξη, η άλλη στο Φθινόπωρο…


ηρωισμός
Και στους 2 πολέμους οι Έλληνες έδειξαν τον μεγαλύτερο ηρωϊσμό, που θαύμασαν όλα τα έθνη της γης. Και στις δύο περιπτώσεις, ένας μικρός λαός ήταν το ξεκίνημα για να νικηθούν: η Γερμανική και Οθωμανική Αυτοκρατορία.


αρχικώς επιτυχία, μετά εμφύλιος , και αποτυχία…
Η αρχική νίκη στον πόλεμο, μετά έγινε ήττα. Μετά τους Τούρκους ήρθε ο Ιμπραήμ, μετά τους Ιταλούς ήρθε η Γερμανική κατοχή.
Και στις δύο αντιστάσεις του λαού, μετά ακολούθησε εμφύλιος Πόλεμος!!!.  Παλαιά είχαν εμφύλιο οι Ρουμελιώτες με τους Μωραΐτες, πρόσφατα είχαμε εμφύλιο από ‘αντάρτες’ και ‘χίτες’, ένας εμφύλιος που δεν έχει σβήσει εντελώς , ακόμα και σήμερα…!!!


βοήθεια ξένων δυνάμεων
Και στις δύο πολέμους, η ειρήνη και η ελευθερία ήρθαν από ξένες δυνάμεις. Κυρίως οι Άγγλοι, μετά Ρώσσοι  και Γάλλοι.


δεν βάζουμε μυαλό
Παρά τους τόσους πολέμους, εξακολουθούμε να μη βάζουμε μυαλό και συνεχίζουμε τα ίδια λάθη. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολιτικοί έκλεψαν  τα δάνεια που μας έδωσαν για να ξαναφτιαχτεί η χώρα. Τα κόμματα διαρκώς διχάζουν το λαό. Διαφθορά και ανοργανωσιά. Όσο ήρωες είμαστε στον πόλεμο, τόσο κακοί πολίτες στην ειρήνη. Μισούμε την πατρίδα μας στην ειρήνη, μα την λατρεύουμε στον πόλεμο!!!.  


ο ρόλος της θρησκείας
Και στις δύο πολέμους, οι Έλληνες πήραν κουράγιο απ τη Θρησκεία, ιδίως στο 21, όπου ο πόλεμος ήταν κατά πολύ  θρησκευτικός .
Το ίδιο έκαναν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Αυτοί είχαν την Αθηνά Προμάχο , και τον Δία, εμείς τους αντικαταστήσαμε με την Παναγία και τον Χριστό, που  ‘μας βοηθάνε’ για να διώξουμε τους κατακτητές.
Το τρελό είναι, πως σε περίοδο ειρήνης, κατά βάθος  οι περισσότεροι Έλληνες είναι άθρησκοι…


λάθος ημέρα εορτασμού ! ! !
Και οι δύο αυτές γιορτές, σήμερα γιορτάζονται σε 3ήμερες γιορτές, και παραλόγως τις έχουν σμίξει με εντελώς άσχετες θρησκευτικές εορτές.
Ενώ η επανάσταση του 21 άρχισε στις 23 Μάρτη, ο  Όθωνας και οι Παπάδες, την έβαλαν να γιορτάζεται στις 25, για να συμπέσει με τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου!!!  Ουδεμία σχέση!
Και ενώ το ‘ΟΧΙ’ το είπαμε στις 28 Οκτώβρη, η γιορτή ξεκινά στη Θεσσαλονίκη στις 26, για να συμπέσει με τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο!!  Άλλα αντ’ άλλων!!!
  Οι καραγκιόζηδες Πολιτικοί, πάνε στην Εκκλησία, και μετά στην Παρέλαση, μαζί με τους δεσποτάδες!!!. Σαν να βρισκόμαστε στην Πόλη, όπου ο Αυτοκράτορας ορκιζότανε μέσα στην Αγια-Σοφιά.


                 και σήμερα έχουμε παρόμοιο πόλεμο!!
Ο σημερινός πόλεμος, δεν γίνεται με καριοφίλια ή κανόνια, αλλά είναι ένας διαρκής οικονομικός, πολιτισμικός, και κοινωνικός πόλεμος.
Χάνουμε την παράδοσή  μας, υπάρχει υπογεννητικότητα και χιλιάδες αυτοκτονίες, ο κοινωνικός ιστός έχει γίνει κομμάτια, πολλοί μεταναστεύουν, τα χωριά ερημώνουν, τα χωράφια δηλητηριάζονται με χημικά, οι ασθένειες αυξάνουν, και με την τελευταία οικονομική κρίση πωλήθηκε σε ξένους το 20-30% απ τα ακίνητα της χώρας…
Το οικονομικό χρέος είναι πολύ μικρότερο πρόβλημα απ όλα αυτά…

–Η άμυνα στον σημερινό πόλεμο γίνεται με μεταρρυθμίσεις! :
άμεση δημοκρατία, χωρισμός θρησκείας-πολιτείας, επιστροφή στα χωριά, προστασία του περιβάλλοντος,  πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, και προοδευτικές αλλά αυστηρές πολυκομματικές κυβερνήσεις, για να οργανώσουν την Πολιτεία.
                       antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr


Σημείωση: Η σκληρή αλήθεια, είναι, πως και στα αρχαία χρόνια οι Έλληνες είχαν παρόμοιους αμυντικούς πολέμους. Και ακριβώς ολόιδιους εμφύλιους. Ας πρόσεχαν!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη