google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τίμησε ο Αρχηγός του Στόλου κ. Ιωάννης Παυλόπουλος

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τίμησε ο Αρχηγός του Στόλου κ. Ιωάννης Παυλόπουλος

«Η ναυμαχία του δεν ήταν απλά ένα μεγάλο ναυτικό κατόρθωμα, αλλά θεμελίωσε την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, καθώς στηρίχθηκε στη Συνθήκη του Λονδίνου, η οποία για πρώτη φορά μίλησε για Ελληνικό κράτος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας στο πρόσωπό του από τον Αρχηγό του Στόλου κ. Ιωάννη Παυλόπουλο, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 κατά τη διάρκεια ξενάγησης στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς», που ναυλοχούσε στο λιμάνι του Ναυαρίνου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο.
«Εύχομαι ολόψυχα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να διατηρήσει την παιδεία και την κουλτούρα που το διακρίνει για να υπερασπίζεται την πατρίδα με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζει» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στον Αρχηγό του Στόλου.       
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρακολούθησε επίσης τις εκδηλώσεις στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικά πολιτιστικά σωματεία.
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου ο κ. Τατούλης παρακολούθησε την αρχιερατική λειτουργία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και στη συνέχεια την παρέλαση.
Ο κ. Τατούλης συμμετείχε επίσης στην επίσημη τελετή απόδοσης τιμής με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια την υπογραφή του Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με τον Δήμο Ύδρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη