google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 “Με την Αστυνομία μιλάμε διαφορετική γλώσσα, υπάρχει φόβος η κοινωνία να πάρει τον νόμο στα χέρια της”.

“Με την Αστυνομία μιλάμε διαφορετική γλώσσα, υπάρχει φόβος η κοινωνία να πάρει τον νόμο στα χέρια της”.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ απόψεων καταγράφηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα, καθώς στην ατζέντα των διμερών σχέσεων ήταν η παραβατικότητα που μαστίζει την περιφέρεια του Δήμου Τριφυλίας  κυρίως μετά το περιστατικό στο Κοπανάκι. Στην συνάντηση συμμετείχαν αξιωματούχοι του Δήμου με τον αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη με εκπροσώπους κοινοτήτων.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε μεταξύ άλλων ότι “με την Αστυνομία μιλάμε διαφορετική γλώσσα” έχοντας ως δεδομένο ότι “τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν περιστατικά που για διάφορους λόγους δεν καταγράφονται» προβάλλοντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναφορά του αστυνομικού τμήματος, όπως και την άρση των μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού σε δυσπρόσιτες περιοχές, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η περιοχή της Άνω Μεσσηνίας για να προσθέσει με νόημα ότι “Η Αστυνομία είναι ευχαριστημένη από την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή. Είναι μια απογοήτευση γιατί η κοινωνία νιώθει εντελώς διαφορετικά”, επισήμανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Α.Τ ΔΕΝ ΘΑ  ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…

Εκτίμηση του Δημάρχου ήταν ότι αν υπήρχε το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν θα είχαν σημειωθεί τραυματισμοί λόγω της άμεσης επέμβασης των ανδρών της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι η περιοχή εποπτείας είναι τεράστια με την γεωγραφική έκταση των πρώην Δήμων Αετού, Αυλώνος φτάνοντας ως το Δώριο και τις παρυφές της περιοχής του Μελιγαλά. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν έχουμε επαρκή αστυνόμευση προβλέποντας ότι θα σημειωθούν κι άλλα σοβαρά γεγονότα στην περιοχή αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Σε άλλο σημείο ο Δήμαρχος Τριφυλίας επισήμανε ότι τα επίσημα στοιχεία δεν είναι πραγματικά, δεδομένου ότι υπάρχουν περιστατικά ιδίως από ηλικιωμένους που δεν καταγράφονται από την αστυνομία λόγω της απόστασης για την καταγγελία ενός πολίτη στις αστυνομικές αρχές, τονίζοντας ως συμπέρασμα ότι “τελικά δεν θα απεμπολίσουμε το δικαίωμα να ζούμε σε μια ασφαλή περιοχή. Ας συνέλθουν, ας δούνε τα προβλήματα της κοινωνίας και ας δώσουν επιτέλους λύσεις”.  Πηγή: kyparissianews.com , kyparissialive

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη