google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην Τριφυλία που επιτίθενται και πολλές φορές δαγκώνουν πολίτες. Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Κυπαρισσία, που μια γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση αδέσποτου σκυλιού δίπλα στο σπίτι της, καθώς τις κατάφερε μεγάλη δαγκωματιά στο πόδι. Θύμα του αδέσποτου σκυλιού, που εδώ και μήνες αλωνίζει στην περιοχή κάτω από το νεκροταφείου του Αγίου Δημητρίου στην Ανω Πόλη, είναι η Σοφία Διώτη η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο καθώς το μεγαλόσωμο σκυλί που συχνάζει στην περιοχή τής ξέσκισε όλο το πόδι. Απευθύνθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας καταγγέλλοντας το συμβάν και καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο σκυλί επιτέθηκε και στο γιο της χωρίς ευτυχώς να τον δαγκώσει. Η ίδια μιλώντας μας για το συμβάν σημείωσε πως πήγαινε στο σπίτι της στις 10 το βράδυ της Παρασκευής όταν αντιλήφθηκε ότι πίσω της έτρεχε το σκυλί. «Το μόνο που κατάλαβα ήταν ένα ποδοβολητό, καθώς το σκυλί είναι μεγαλόσωμο» μας είπε και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα όμως ότι θα με δαγκώσει και με αιφνιδίασε.
Το στόμα του ήταν τεράστιο. Η πάνω γνάθος του μου τρύπησε το πόδι στην μπροστινή μεριά, στο καλάμι, και η κάτω πίσω στη γάμπα. Ολο το πόδι μου ήταν στο στόμα του σκυλιού. Φώναξα και με άφησε. Προσπάθησε να μου ξαναεπιτεθεί, όμως βγήκε έξω μια γειτόνισσα και κατάφερε να το διώξει. Με τα αίματα στα πόδια πήγα στην Αστυνομία καταγγέλλοντας το συμβάν και στο νοσοκομείο για να δουν το τραύμα μου». Τόνισε ακόμη ότι λίγες ώρες αργότερα όταν ο γιος της πήγε να περάσει πάλι από το στενό δρομάκι, του όρμησε και αυτού αλλά πρόλαβε να τρέξει και να μπει στο σπίτι πριν τον δαγκώσει. Το συγκεκριμένο σκυλί έχει δαγκώσει και άλλα άτομα στη γειτονιά. Οπως μας είπαν, είναι πολύ επιθετικό και άγριο.
Ηδη οι κάτοικοι εδώ και δύο μήνες έχουν απευθυνθεί στο δήμο και έχουν κάνει καταγγελίες, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Το σκυλί έχει επίσης επιτεθεί και σε μικρά παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο τους, αλλά πρόλαβαν και έβαλαν μπροστά τις σάκες τους και δεν τα δάγκωσε. Οπως φαίνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα που έχουν επιθετικές συμπεριφορές είναι έντονο σε αρκετές περιοχές του δήμου, όμως δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ότι εδώ και δύο μήνες υπήρχαν καταγγελίες, αλλά δεν έγινε τίποτα. Σίγουρα οι υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν συμβεί κανένα τραγικότερο συμβάν.
Άρθρο του Kώστα Μπούρα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη