google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο τους βρίσκει πλήρως αντίθετους, καθώς βλέπουν τις περιουσίες να χάνονται. Ο πρόεδρος της ΤΚ Ελαίας Αρης Σκλάβος σημείωσε πως η όλη διαδικασία έχει ξεκινήσει με λάθος ρότα. Το ΣΧΟΑΠ του πρώην δήμου Αυλώνα είπε δεν έχει εγκριθεί ακόμη, παρατηρώντας πως πρέπει η αρτιότητα να μειωθεί στα 10 στρέμματα. Ο πρώην δήμαρχος Αυλώνα Γιάννης Φιλντίσης είπε ότι το ΠΔ οδηγεί την περιοχή σε ερημοποίηση. Η Πολιτεία, είπε, πρέπει να λάβει υπόψη τον πολεοδομικό σχεδιασμό των δήμων και όχι τους αυτόκλητους προστάτες. Ο δικηγόρος Θανάσης Πετρόπουλος παρατήρησε πως το θέμα είναι πρωτίστως νομικό και όχι πολιτικό. Πολιτικό, είπε, ήταν το 1997 που ήρθε η απόφαση για την περιοχή ότι είναι «Natura» – τότε έπρεπε να συσταθεί επιτροπή που να καθορίζει τους όρους, και όχι να στρουθοκαμηλίζουμε. Υπογράμμισε δε πως αν απορριφθεί από το ΣτΕ και το συγκεκριμένο σχέδιο, ίσως πάμε σε σκληρότερα μέτρα. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Ειρήνη Θεοδωροπούλου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αγροτική, τουριστική και εμπορική ανάπτυξη στην περιοχή.
Από το ΝΟΚΥ ο Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος είπε πως οι όποιες επενδύσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον. Από τους Ενεργούς Πολίτες ο Παναγιώτης Πολίτης τόνισε ότι ανάπτυξη δεν είναι το μπετόν. Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος από το Σύλλογο Κυπαρισσιακού Κόλπου επισήμανε ότι το ΠΔ δεν αφήνει περιθώρια για επενδύσεις στην περιοχή. Ο Παύλος Γρέκης από το Σύλλογο Φίλων Δάσους Ελαίας τόνισε ότι χρειάζονται βελτιώσεις στο ΠΔ και αυτό που ζητάνε είναι αειφορία και σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Η Στέλλα Ριτσάτου από το Σύλλογο Ελαιωτών χαρακτήρισε θετικό ότι δεν θα μπορεί να οικοδομηθεί τίποτα κάτω από το δάσος. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνουν επεκτάσεις των οικισμών και να μειωθεί η αρτιότητα από τα 20 στρέμματα στις ΖΑΤ, είπε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλλου παρατήρησε ότι όλοι ασχολούνται με τις ΜΚΟ, με τις χελώνες, αλλά όχι με τους κατοίκους της περιοχής, ούτε και ο δήμος, είπε – και ζήτησε να της εξηγήσουν τι εννοούν ήπια ανάπτυξη. Ο αρχιτέκτονας Κώστας Αλεξανδρόπουλος σημείωσε πως δεν θα περάσει το ΠΔ από το ΣτΕ, καθώς το θέλει πιο αυστηρό. Ο ξενοδόχος Αντώνης Τζαναβάρης επισήμανε ότι η περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί και να προβληθεί. Η Βάσω Μαρίνη τόνισε ότι είμαστε αναγκασμένοι το ΠΔ να περάσει για να μη καταδικαστούμε και έχουμε πρόστιμα, παρατηρώντας ότι το ΣτΕ ζήτησε εθνικό πάρκο και αυτό το ΠΔ δεν θα περάσει. Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα: το ένα είναι η ζώνη των σταθερών αμμοθινών και το άλλο το όριο δόμησης. Σημείωσε πως χρειάζεται ήπιας μορφής ανάπτυξη, αλλαγές συντελεστών δόμησης και παρεμβάσεις στο ΣτΕ. Ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος είπε ότι πρέπει να στηριχτούν οι προτάσεις του δήμου με ομόφωνη απόφαση και να γίνει αγώνας για να περάσουν.
 Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων επισήμαναν: Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με το σχέδιο ΠΔ, συμφώνησε με τις προτάσεις που έκανε ο δήμαρχος και επισήμανε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΧΟΑΠ να μεταφερθούν και στις ΠΠΦ. Από την ελάσσονα μειοψηφία ο Επαμεινώνδας Βουδούρης τόνισε ότι σε ό,τι αφορά της ΖΑΤ υπάρχουν υπερβολές στο ΠΔ και πρότεινε να καταργηθούν όλες οι προτεινόμενες διατάξεις και περιορισμοί και να ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 3937/2011, όπως ισχύει σήμερα. Για τις ΠΠΦ είπε να περιληφθούν στο ΠΔ όπως αυτές έχουν οριστεί στο σχέδιο. Κατέθεσε μάλιστα την συγκεκριμένη πρόταση που ψήφισε η παράταξη του. Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, που ψήφισε λευκό, τόνισε ότι το ΠΔ έχει στοιχεία προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και πολλά αρνητικά. Σημείωσε μάλιστα πως αν το πρόστιμο για τις παραβάσεις που έχουν γίνει επιμεριζόταν στον καθένα, τότε οι θέσεις πολλών θα ήταν διαφορετικές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη