google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΦΕΤΟΣ

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΦΕΤΟΣ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ετησίως η παραγωγή καρπουζιού στην Τριφυλία εξαιτίας των υψηλών αποδόσεων στο είδος αλλά κυρίως στην εξαγωγική προοπτική του προιόντος καθώς ασχολούνται περισσότεροι νέοι αγρότες στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. 
Σε καιρούς κρίσης επιβεβαιώνεται άμεσα η δήλωση που είχε κάνει από τα Φιλιατρά στο www.kyparissianews.com ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι οι παραγωγοί της Τριφυλίας αντί να εγκαταλείψουν τον αγροτικό τομέα τολμούν να κάνουν την υπέρβασή τους.  Η δεύτερη επιεβαίωση προέρχεται από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή της υπηρεσίας στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 τόνισε ότι «ήδη η καλλιεργούμενη έκταση καρπουζιού στην Τριφυλία αγγίζει τα 6.000 στρέμματα, καθώς το 2015 ήταν περίπου 5.000 στρέμματα», ενώ οι καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής είναι σύμμαχος των παραγωγών καθώς «η μεταφύτευση στα θερμοκήπια σημειώθηκε ομαλά χωρίς παθογόνα, αυξάνοντας παράλληλα την πρωιμότητα το καρπουζιού». Το μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ημερομηνία συγκομιδής που αποτελεί σημείο αναφοράς για την τιμή του καρπουζιού καθώς η ρευστότητα είναι ένας σοβαρός παράγοντας για την επιτυχία του είδους στις αγορές και την άρτια εξαγωγή του στο εξωτερικό.
Με βάση τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι νέοι αγρότες ασχολούνται με την καλλιέργεια καθώς υπάρχουν ευρωπαικά προγράμματα σχεδίων βελτίωσης αλλά και η υλοποίηση του προγράμματος νέων αγροτών.  Μοναδικό πρόβλημα ωστόσο σύμφωνα με παραγωγούς και γεωπόνους αποτελεί η γραφειοκρατία στα επίπεδα της ελληνικής διοίκησης που καθυστερεί αρκετές φορές την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, την ώρα που η Τριφυλία συγκαταλέγεται στην 3η σε δύναμη περιοχή στην Ελλάδα σε απορρόφηση σχεδίων βελτίωσης. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη