google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

ΣΟΒΑΡΕΣ εξελίξεις και αποκαλύψεις αναμένονται για την υπόθεση του Κυπαρισσιακού κόλπου μετά την νέα σύσκεψη από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και τις διορθώσεις μετά την λαική κατακραυγή από το ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές που μετέδωσε το radio9336, διεφάνη ότι μετά την μικρή περίοδο διαβούλευσης τα σχόλια πολιτών που υποβάλλονται αναρτώνται με μια σιωπηρή παράταση καθώς κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι θα ληφθούν υπόψη. Το νέο όμως δεδομένο είναι ότι στο υπό διαμόρφωση σχέδιο το ΥΠΕΚΑ όπως είχε εύστοχα σημειώσει σε έγκυρο ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΦΩΝΗ, τελικά καταλήγει στις ζώνες οικοδόμησης ο συντελεστής αρτιότητας να αφορά 10 στρέμματα για κατοικίες μέχρι 120 τ.μ. Επίσης από το σχέδιο δεν θα αποκλείονται ήπιας μορφής δράσης από Δήμους όπως είναι η κατασκευή με ξύλο τουριστικού περιπτέρου αλλά και χώροι δράσης συμβατοί με τι περιβάλλον.
Το σίγουρο όμως είναι ότι πίσω από την υπόθεση με την οποία για πρώτη φορά ασχολούνται 2 μεγάλες περιφέρειες ενώ η πρωτοβουλία φορέων να ανοίξουν το θέμα τουριστικής αξιοποίησης του Κυπαρισσιακού κόλπου αποτελεί ένα καυτό ζήτημα που δεν επιτρέπει κροκοδείλια δάκρυα. Σύντομα μάλιστα θα έρθουν νέες αποκαλύψεις για το θέμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη