google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΝΙΑΣΤΗΚΕ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΝΙΑΣΤΗΚΕ

Αναφερόμενος στην παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας της Τσακώνας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο περιθώριο της ενημέρωσης των μελών της Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Τσακώνας, ένα κρίσιμο τμήμα του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, ένα έργο δύσκολο, αλλά και ένα έργο κόσμημα για την Πελοπόννησο και τη χώρα. Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος και ένα έργο άρτιο, το οποίο κατασκευάστηκε από Ελληνικές εταιρείες και με το οποίο προσφέρεται ήδη τεχνογνωσία σε πανεπιστήμια και εταιρείες του εξωτερικού. Η Περιφερειακή αρχή έθεσε εξαρχής σε πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός οδικού δικτύου υψηλών προδιαγραφών και απαίτησε την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα.
Νιώθει ακόμη ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η συμβολή της ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, μετά την αδυναμία του Υπουργείου Υποδομών να χρηματοδοτήσει το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέσμευσε πόρους ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμά της, με τους οποίους κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της γέφυρας. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ενδιαφέρεται η Περιφερειακή αρχή για όλα τα έργα που υλοποιούνται στην Πελοπόννησο και το πόσο συνεπής είναι σε αυτή της τη δέσμευση προς τους πολίτες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η Πελοπόννησος πλέον αποκτά με τα συνεχή έργα μας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα δίκτυο το οποίο αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των μεταφορών στην Περιφέρειά μας.
Σε ότι αφορά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και το «δήθεν» ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις «εντατικές και επίμονες προσπάθειες, αλλά και τη μέριμνα της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη» θεωρούμε τις δηλώσεις αυτές εντελώς απαράδεκτες, πέρα για πέρα αναληθείς και έκφραση της χειρότερης και πιο επικίνδυνης μορφής λαϊκισμού. Αντί για αυτό, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο κ. Σπίρτζης και οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι γιατί, ενώ είχαν ενημερώσει τους πολίτες για την παρουσία τους στην παράδοση του έργου, κρύφτηκαν και δεν τολμούν να τους κοιτάξουν στα μάτια;»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη