google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοινή συνεδρίαση στις 23 Ιανουαρίου στην Κυπαρισσία πέντε Δήμων

Κοινή συνεδρίαση στις 23 Ιανουαρίου στην Κυπαρισσία πέντε Δήμων

Κοινή συνεδρίαση πέντε Δημοτικών Συμβουλίων για τον Κυπαρισσιακό κόλπο προγραμματίζεται να διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου στην Κυπαρισσία. Την πρωτοβουλία για την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Τριφυλίας ανέλαβε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, και ήδη την αποδέχτηκαν και θα τη στηρίξουν με τη συμμετοχή τους οι δήμαρχοι των άλλων Δήμων του Κυπαρισσιακού κόλπου. Η κοινή αυτή συνεδρίαση έρχεται ως συνέχεια της διεξαχθείσας το περασμένο Σάββατο ημερίδας, στα γραφεία της ΠΕΔ Ηλείας στον Πύργο, με την πρωτοβουλία των προαναφερθέντων Δήμων, με θέμα «Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ολοκληρωμένη Διαχείριση – Δράσεις – Προοπτικές», στη διάρκεια της οποίας οι δήμαρχοι αποφάσισαν την ίδρυση «Δικτύου των Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου», την οποία θα εισηγηθούν στα Δημοτικά τους Συμβούλια για τη λήψη αποφάσεων.
Για το θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι γνωστό σε όλους τι συμβαίνει και ποιες είναι οι εξελίξεις στο θέμα (μετά την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με τη μη λήψη μέτρων προστασίας προστατευόμενων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ειδών, την καταστροφή που έχει υποστεί ο Τόπος Κοινοτικής Σημασίας της Natura 2000 από αυθαίρετες παρεμβάσεις και την προωθούμενη επιχειρηματική – εμπορική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών, που σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση), ότι το ΣτΕ απέρριψε το Σχέδιο Π.Δ. για την προστασία του που πρότεινε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν πέσει από την εξουσία και προέβλεπε τη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου, αφήνοντας ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες για δόμηση στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Με αυτή την απορριπτική απόφαση, το ΣτΕ έδωσε εντολή στην Ελληνική Πολιτεία και συγκεκριμένα στο ΥΠΕΚΑ, για σύνταξη Σχεδίου Π.Δ. προστασίας του Κυπαρισσιακού κόλπου, για ουσιαστική προστασία, με θέσπιση μέτρων και κανόνων προστασίας αλλά και ανάπτυξης, με τη θέσπιση Εθνικού Πάρκου! Απέναντι στη θέσπιση Εθνικού Πάρκου τάσσονται, ωστόσο, οι δήμαρχοι της περιοχής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη